Voetbal  3de Provinciale D

Davy Cooreman: “Peter Van Bever geen potenzager”

Davy Cooreman ruilde het trainersroer van TK Meldert voor dat van VC Herzele-Ressegem nadat hij ondanks de veroverde titel de wacht kreeg aangezegd bij Thor Kokerije.

Voor Cooreman betekende het ontslag bij TK Meldert een koude douche, al zat er al langer ruis op de relatie met de voorzitter. “Mijn ontslag lijkt een verrassing voor de buitenwacht, maar net voor Nieuwjaar stond ik na de wedstrijd tegen Ninove B al dicht bij een exit. De nieuwe coach Jeroen Winderickx tekende toen ook al aanwezig als toeschouwer. Ik zag geen enkele reden tot ontslag, maar de volgens mij onbekwame voorzitter zag het blijkbaar anders. Ook mijn assistent Peter Van Bever wou men gedurende het voorbije seizoen ontslaan, maar ik stelde mijn veto. Peter Van Bever is geen potenzager, maar wel een voetbalkenner. We werken al vijf jaar samen en ik tors hem mee naar Herzele-Ressegem voor een nieuwe uitdaging. We draaiden een fantastisch seizoen bij TK Meldert, maar toch kwam het tot een gedwongen afscheid. De vriendschap tussen de voorzitter en de nieuwe coach en doelman Kasper Monné woog blijkbaar zwaarder door dan ons fantastische seizoen.”

3-5-2-opstelling

In Herzele wacht Cooreman een nieuwe uitdaging. “Een week na mijn ontslag bij TK Meldert werd ik gecontacteerd door Herzele-Ressegem. We zaten meteen op dezelfde golflengte en bereikten snel een akkoord. Ik ken de reeks als mijn broekzak. In Herzele was men onder de indruk van het 3-5-2-opstelling dat ik hanteerde in Meldert. Afhankelijk van het spelersmateriaal trek ik dat ook door bij Herzele-Ressegem.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten