Porto-voorzitter komt met opmerkelijk verhaal wanneer bleek dat Benfica dicht bij Mario Götze stond: “Uit angst nam ik kalmeringsmiddelen”

 ©  ISOPIX

Mario Götze is sinds enkele weken speler van Eintracht Frankfurt. Al werd de Duitser ook aan een overstap naar het Benfica van Jan Vertonghen gelinkt. Gelukkig voor Porto-voorzitter Pinto da Costa kwam het niet tot een deal.

Jens Heylen

Mario Götze heeft deze zomermercato PSV verlaten voor een avontuur in eigen land bij Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. De Duitser stond ook op het verlanglijstje van Benfica, maar tot een overgang kwam het vanwege een te hoge vraagprijs van PSV uiteindelijk niet. Iets waar Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa bijzonder blij om was.

In een interview met het Portugese Porto Canal vertelde hij hoe hij toen erg bang was dat Götze naar grote rivaal Benfica zou trekken. “Ik maakte mij grote zorgen hierover waardoor ik zelfs kalmeringsmiddelen moest nemen”, zegt de 84-jarige voorzitter. “Telkens Götze aan Benfica gelinkt werd, heb ik uit angst meer dan eens een doos kalmeringspillen moeten innemen. Toen bleek dat er geen deal zou komen, kon ik opnieuw opgelucht ademhalen”, aldus Da Costa.

Aangeboden door onze partners