Ismael Bako krijgt toptransfer naar Virtus Bologna… en dat is eigenlijk geen goed nieuws voor de Belgian Lions

 ©  BELGA

Toptransfer voor Belgian Lion Ismael Bako. De 26-jarige en 2m08 grote center tekende een contract bij Virtus Bologna. Na Sam Van Rossom (Valencia) en Retin Obasohan (ASVEL Villeurbanne) is Bako de derde Belg die komend seizoen in de Euroleague, de beste Europese competitie, zal uitkomen.

Patrick Ceulemans

Ismael Bako was het afgelopen seizoen bij het Spaanse Manresa enorm succesvol en speelde zelfs de finale van de Champions League. Die verloor het van Tenerife. De Belgian Lion, onder meer ex-Leuven Bears en Antwerp Giants, wilde graag terug naar een team dat in de Euroleague uitkomt. Bako heeft met zijn transfer naar de Italiaanse topclub meteen zijn comeback in de Euroleague beet. Hij was van 2019 tot 2021 met het Franse ASVEL Villeurbanne in de Euroleague al actief. Virtus Bologna is een club met een indrukwekkend palmares. Onder meer 16 Italiaanse titels, 8 Italiaanse Cups, tweemaal Euroleague, één keer EuroCup en winst in de Champions League (2019, Sportpaleis Antwerpen) fonkelen op de indrukwekkende erelijst.

Slecht nieuws voor Lions

Voor de Belgian Lions is dit wel slechts nieuws. Net als de NBA legt de Euroleague de competitie niet stil bij de windows van de nationale ploegen. Sam Van Rossom mag van Valencia niet meer uitkomen bij de Lions en ook voor Retin Obasohan (ASVEL Villeurbanne) en Ismael Bako (Virtus Bologna) wordt het dus moeilijk om in november 2022 en februari 2023 met de Belgian Lions deel te nemen aan de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Griekenland en Groot-Brittannië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten