KV Mechelen strikt Boli Bolingoli: “Was op zoek naar een club met een familiegevoel”

 ©  EPA-EFE

Boli Bolingoli (27) is een Kakker. De linkerflankverdediger tekende dinsdag een contract voor twee seizoenen bij KV Mechelen. Hij verlaat Celtic en brengt een rugzak aan ervaring met zich mee. Bovendien kent hij de Jupiler Pro League. Zo kwam de Antwerpenaar met Congolese roots al uit voor Club Brugge en STVV.

Opvallend: KV Mechelen is al de derde ploeg voor Bolingoli dit jaar. In januari begon hij aan een avontuur bij het Russische Ufa, maar hij keerde vervroegd terug naar Celtic wegens de oorlog in Oekraïne. Met deze transfer treedt Bolingoli in de voetsporen van zijn nonkel, Roger Lukaku, die 25 jaar geleden neerstreek in Mechelen.

“Ik heb nog niet met Roger gepraat over KV Mechelen”, lacht de neef van Romelu Lukaku. “Ik was gewoon op zoek naar een club waar je een familiegevoel merkt. Vanaf het eerste contact werd dat meteen duidelijk. Ik wil weer spelen en plezier hebben. Dat is mijn eerste doel bij KV.” (dsvn, ybw)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten