‘Stukken van mensen’, maar dan goedkoper: Julie Vermeire en Rik Verheye bieden op stofzuigers en valse voeten in ‘Het beste bod’

Julie Vermeire wordt één van de BV’s in ‘Het beste bod’, het nieuwe zomerprogramma van Play4. ©  RR

‘Stukken van mensen’, maar dan wat goedkoper. Dat wordt ‘Het beste bod’, het nieuwe zomerprogramma van Play4. Een team van experts, onder wie Paul De Grande (73), biedt er op unieke en minder unieke stukken vanop zolder en de rommelmarkt. Hulp krijgen ze van Julie Vermeire (24) en Rik Verheye (35).

Een verzameling videocassettes, een stofzuiger of goedkope hotelschilderijtjes. Voor de dure antiekstukken moet je straks niet bij Het beste bod zijn. De formule van het programma is nagenoeg dezelfde als die van Stukken van mensen. Een panel van dealers biedt tegen elkaar op om objecten van gewone ‘klanten’ te kopen. Alleen, deze keer zijn dat dus geen kostbare schatten of kunstwerken.

“Het gaat om interessante voorwerpen die mensen thuis vonden, of op een rommelmarkt”, klinkt het bij Play4. De opnames vonden niet toevallig plaats op vlooienmarkten. Professionele schatters plakken er een prijs op, alvorens de dealers mogen bieden. Onder anderen antiquair Paul De Grande haalt zijn portemonnee boven, net als in Stukken van mensen.

(lees verder onder de foto)

‘Stukken van mensen’-dealer Paul De Grande tekent ook present in ‘Het beste bod’. ©  Frank Bahnmuller

LEES OOK. Waarom Paul De Grande, antiquair van ‘Stukken van mensen’, plots zijn hele collectie verkoopt (+)

“Het zijn geen unieke stukken deze keer”, aldus De Grande. “Eerder brocante, wat mensen op hun zolder vinden en waarvan ze denken dat het misschien iets waard is.” Gezelschap krijgt De Grande van minder bekende collega’s, en van BV’s met een boon voor vintage spullen. Julie Vermeire en Rik Verheye tekenen al zeker present.

Valse voet

De ploeg van experts en BV’s varieert telkens. In de aflevering waar Vermeire en Verheye straks samenzitten, laten ze hun oog vallen op een valse voet. “Je hebt wel mensen die echt van voeten houden”, zegt Vermeire. “Er is een publiek voor, dus ik denk dat het tijd is voor een bod.”

(lees verder onder de foto)

Rik Verheye biedt straks op tegen Julie Vermeire, onder meer om een valse voet te kopen. ©  DBA

Nog een vertrouwd gezicht is dj Hakim Chatar, bekend van zijn deelname aan De slimste mens en zijn radioshow op Studio Brussel. Chatar is een sneakerverzamelaar, maar geeft zijn geld net zo graag aan opvallende voorwerpen, zoals een gesigneerde bokshandschoen van Mike Tyson. Het beste bod komt “heel binnenkort” op het scherm, en moet deze zomer een sterkhouder worden op Play4. De zender komt volgende week met meer details.(dvg)

Aangeboden door onze partners