Antwerp kent zijn tegenstander in de Conference League: Kosovaarse Drita schakelt Inter Turku uit

 ©  BELGA

Het Kosovaars FC Drita wordt de tegenstander van Antwerp in de tweede voorronde van de Conference League. De Kosovaren wisten dankzij een 3-0-zege de nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen. Wil Antwerp zich plaatsen voor de derde voorronde, dan zal het dus Drita opzij moeten zetten.

Jens Jacobs

De voorrondes van de Conference League zijn ook weer van start gegaan. Vooral Antwerp zal deze eerste kwalificatieronde met de nodige belangstelling gevolgd hebben. De winnaar van het duel tussen het Kosovaars FC Drita en het Finse Inter Turku nam het namelijk op tegen de Antwerpenaren in de volgende ronde. De Finnen wonnen de eerste wedstrijd waardoor alle druk bij Drita kwam te liggen.

Drita, dat vorig seizoen ook de tweede kwalificatieronde bereikte, begon verschroeiend aan de partij en stond al na twee minuten op voorsprong. Baftiu zorgde er eigenhandig voor dat het verlies uit de heenwedstrijd snel vergeten was.

Daarna was het moment van Arbnor Muja gekomen. De 23-jarige linksbuiten speelde een schitterende wedstrijd en bekroonde zijn partij ook met twee doelpunten, meteen goed voor de kwalificatie.

Toby Alderweireld en zijn ploegmaats weten dus wie te kloppen, willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Antwerp ontvangt Drita op 21 juli en speelt de terugwedstrijd een week later op verplaatsing.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten