Voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich bedankt na 25 jaar zijn fans in emotionele brief: “Dit zal altijd een van mijn mooiste herinneringen zijn”

 ©  BELGAIMAGE

Duits oud-wielrenner Jan Ullrich heeft in BILD zijn fans bedankt voor zijn Touroverwinning van 25 jaar geleden. Dat doet de Duitser in een emotionele brief die integraal werd gepubliceerd.

Jens HeylenBron: BILD

“Zoals velen onder jullie volg ik momenteel de Tour op de voet. Het is een echte uithoudingsproef. De renners worden dan ook terecht helden en gladiatoren genoemd”, schrijft Ullrich, die hiermee onder andere ook verwees naar de chaotische kasseienrit.

“Net zoals bij jullie wekt deze Tour ook herinneringen bij mij op. Meer bepaald toen 25 jaar geleden het moment kwam dat het team, samen met kopman Bjarne Riis, aangaf om in mijn dienst te rijden zodat ik die dag in Andorra (15 juli 1997, red.) de gele trui mocht aantrekken. Dat zal altijd een van mijn mooiste herinningeren zijn”, aldus Ullrich.

“Ik heb veel berichten van jullie mogen ontvangen, waarin stond dat mijn Tour-overwinning destijds velen overtuigde om zelf een fiets te kopen en met wielrennen te starten. Maar er waren ook meer persoonlijke verhalen, die erg herkenbaar klinken voor mij. Dat heeft me erg ontroerd. Ik werd bijna omver geblazen door al deze positieve en motiverende opvattingen.”

“Het is een groot geschenk en het betekent veel voor me om fans als jullie te hebben. Daarvoor wil ik jullie hartelijk bedanken. Voor mij, dat staat vast, zijn jullie de helden”, besluit een emotionele Ullrich.

Jan Ullrich werd in 1997 de eerste Duitser die de Tour de France op zijn palmares mocht zetten. In 2013 bekende de inmiddels 48-jarige ex-renner dat hij doping gebruikte, waarvoor hij ook werd geschorst op het einde van zijn carrière.

Aangeboden door onze partners