Zieke Oliver Naesen geeft er de brui aan in de Tour

 ©  BELGA

Een zieke Oliver Naesen heeft een punt gezet achter zijn Ronde van Frankrijk. Dinsdag kende Naesen al een slechte dag, woensdag stapte onze landgenoot noodgedwongen af.

Jens HeylenBron: BELGA

Volg de 11e etappe hier LIVE!

Oliver Naesen is de eerste landgenoot die afstapt in de Tour de France. De renner van AG2R-Citroën kampt al enkele dagen met ziekte en stapte met nog zo’n 100 kilometer voor de boeg in de elfde rit uit de koers.

Naesen gaf woensdag voor de start van de elfde etappe al aan dat hij zich niet bepaald lekker voelde maar kroop toch nog op de fiets voor wat zich aankondigde als een loodzware dag door de Alpen. Maar op ongeveer 100 kilometer van de meet, voor het echte klimwerk nog moest beginnen, hield de Belg het alsnog voor bekeken.

De 31-jarige Naesen stond na afloop van de tiende rit op de 116e plaats in de algemene stand. Hij is de eerste Belg die deze Tour-editie afstapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. PODCAST TOUR. De helse tocht van Oliver Naesen: “Mijn neus, mijn keel, mijn longen: Ik heb alle Covid-symptomen, behalve een positieve test”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten