Beroemde influencer Celeste Barber onder vuur wegens kritiek op kersverse mama

 ©  ISOPIX

De Australische Celeste Barber is al jaren razend populair op sociale media omdat ze de draak durft te steken met Hollywoodsterren en hun soms bizarre outfits. Nu ging ze volgens veel van haar volgers over de schreef. Ze dreef de spot met een kersverse mama in bikini en krijgt veel kritiek over zich heen.

Hanne Vandenweghe

De reactie van Barber. 

De Australische fitnessfan Tammy Hembrow is twee weken geleden bevallen van haar derde kindje. Daar is vandaag niets meer van te merken, want haar babybuikje is alweer helemaal strak. Trots – en om haar eigen fitnessapp te promoten – deelde ze een bikinifilmpje van zichzelf.

Barber zag dat ook en waarschuwde haar volgers. Ze noemde de beelden “gevaarlijk” omdat andere mama’s hun eigen lichaam zouden kunnen vergelijken met dat van Hembrow.

“Vrouwen mogen de nood niet voelen om hun lichamen te showen na de bevalling om een punt te maken. Twee weken nadat ik mijn kindjes kreeg, was ik in een kussen aan het schreeuwen. Hoe we eruitzien is irrelevant. Wees lief voor jezelf. Hydrateer je tepels en ontvolg profielen die je slecht doen voelen.”

Barber kreeg eerst virtueel applaus omdat ze in de bres sprong voor alle dames die na hun bevalling wél nog enkele zwangerschapskilo’s hebben, maar nadat Hembrow zelf reageerde, is de wind gedraaid en krijgt Barber meer kritiek dan lof.

LEES OOK:

“Dit lijf heeft drie keer leven gecreëerd. En ik draag wat ik wil”, stond er duidelijk in een boodschap aan Barber. Hembrow verwijderde haar reactie daarna weer, maar oplettende fans hebben ze zien staan en steunen de fitte moeder. “Celeste heeft altijd andere vrouwen aangevallen. Als je hele imago opgebouwd is rond anderen bespotten, hoe vertel je anderen dan wat het beste is voor vrouwen?” aldus een kritische reactie. “Helemaal mee eens”, schrijft iemand anders in de reacties op Instagram. “Celeste is grappig, maar grappen maken over vrouwen wiens werk het is om online met hun lichaam te pronken (modellen, influencers ...) is bodyshaming. Hoog tijd dat iemand haar op het matje roept.”

Hoewel veel fans vinden dat het onschuldig geplaag van Barber over de jaren heen geëvolueerd is naar online pesterijen, vinden anderen ook dat ze in dit geval niets verkeerd doet omdat ze andere vrouwen gewoon attent maakt op het feit dat de meeste lichaam meer tijd nodig hebben om te ontzwangeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners