Michel Platini wil na vrijspraak in fraudezaak niet meer werken voor FIFA en UEFA: “Mediapauze verdiend”

 ©  EPA-EFE

Voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini wil niet meer werken voor de internationale voetbalbonden FIFA en UEFA. Ook de Franse bond is uitgesloten. Dat heeft de 67-jarige oud-topvoetballer vrijdag gezegd in een interview bij de Franse zender LCI, ongeveer een week na zijn vrijspraak in een fraudezaak. “Dit heb ik al lang geleden besloten, maar ik wilde het met opgeheven hoofd zeggen en niet als aangeklaagde.”

Bron: BELGA

De Fransman zei klaar te zijn met “vijftig jaar lang media-aandacht”. “Ik denk dat mijn familie en ik een mediapauze verdiend hebben. Als er iets interessants te doen is in het voetbal zal ik het doen, maar niet bij deze bonden.”

Platini en voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter werden vorige week vrijdag vrijgesproken voor hun rol in een corruptiezaak. De Zwitserse rechtbank oordeelde dat er geen sprake was van fraude bij het uitvoeren van een verdachte transactie, waar de Fransman en Zwitser voor terechtstonden.

Platini was tot 2015 voorzitter van de UEFA en wilde in die tijd graag de nieuwe eindverantwoordelijke van de FIFA worden, maar de aanklachten van fraude ontnamen Platini die mogelijkheid.

Aangeboden door onze partners