Na Bayern München bevestigt nu ook FC Barcelona toptransfer: Robert Lewandowski trekt naar Camp Nou

 ©  ISOPIX

Olivier Kahn, topman bij Bayern München, heeft zaterdag bevestigd dat hij een overeenkomst met FC Barcelona heeft over de transferprijs van Robert Lewandowski. Later op de dag kwam ook de Catalaanse topclub met bevestiging. Met de deal zou zo’n 45 miljoen euro gemoeid zijn, plus nog eens 5 miljoen euro aan bonussen.

Bron: BELGA

“Hoewel we voorlopig enkel een mondeling akkoord hebben, wordt er hard gewerkt aan de overeenkomst”, vertelde Kahn aan het Duitse dagblad Bild. Volgens andere Duitse media zou het gaan om een contract van vier jaar. Lewandowski zou zaterdag nog naar Spanje gevlogen zijn om de transfer te finaliseren.

Dat liep allemaal op rolletjes, want in de vooravond bevestigde Barcelona de transfer op zijn kanalen. De 33-jarige Poolse topspits moet nog wel slagen voor zijn medische testen. Zondag zou Lewandowski dan zijn handtekening onder een driejarig contract (met optie op een extra jaar) kunnen zetten. In de Catalaanse hoofdstad zou hij ieder seizoen 9 miljoen euro opstrijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn contract in München liep nog tot eind juni 2023. Bayern wilde die overeenkomst met slechts één seizoen verlengen, een voorstel waar Lewandowski niet mee akkoord ging. Ook over de loonvoorwaarden werd geen compromis bereikt.

Ook voor Barcelona was de transfer niet evident. De club verkeert in financiële problemen en heeft een torenhoge schuldenberg. Hoe dan ook meldden diverse media dat de Catalanen deze transfer zouden kunnen afronden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten