Smaakmakers en ritwinnaars Magnus Cort en Simon Clarke starten niet meer door positieve coronatests

Magnus Cort. ©  AP

De Tour de France verloor zondagochtend opnieuw twee attractieve renners. Magnus Cort  en Simon Clarke verschenen niet meer aan het vertrek van de vijftiende rit. Ze testten beiden positief op het coronavirus. Dat maakten hun respectievelijke teams EF Education-EasyPost en Israel-Premier Tech bekend op sociale media.

Jeroen De PauwBron: BELGA

“Magnus Cort werd deze morgen wakker met hoofdpijn en koorts. Nadien testte hij ook positief op COVID-19. Hij zal dus niet starten in de vijftiende rit. Zijn toestand wordt momenteel nog geëvalueerd”, legde EF Education-EasyPost uit. Magnus Cort onderscheidde zich de voorbije twee weken met veel aanvalslust, zeven dagen de bolletjestrui en als klap op de vuurpijl de zege in de etappe van dinsdag naar Megève.

LEES OOK. Een herhaling van 2021: Primoz Roglic stapt uit de Ronde van Frankrijk

“Simon Clarke kreeg na een interne test binnen het team een positief resultaat op een coronatest binnen”, postte Israel-Premier Tech. “Simon zal niet starten vandaag. Alle andere renners van de ploeg testten negatief en kunnen wel koersen.” Clarke won de vijfde etappe, de befaamde kasseienrit van Rijsel naar Arenberg.

Clarke klopte in Arenberg Van der Hoorn in een prangende sprint. ©  AFP

In het klassement stond de 29-jarige Deen 106de, op 2u23’18” van zijn landgenoot, geletruidrager Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma). De Australiër, die maandag 36 wordt, was 73ste, op 1u51’23”.

Eerder op de dag maakte ook Jumbo-Visma al bekend dat Primoz Roglic niet meer zou starten aan de vijftiende etappe. De Sloveen wil zijn blessures laten helen na zijn valpartij eerder in de Tour.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten