De kop in de Tour is eraf voor emotionele Jasper Philipsen, maar: “Ik ga niet wenen op televisie”

© Reuters

De eerste langverwachte ritzege in de Tour voor Jasper Philipsen is na vijftien etappes werkelijkheid geworden. Dat deed hem duidelijk veel.

Jens Heylen

“Het is echt ongelooflijk. Ik weet wat verliezen is in deze Tour. Ik was al meerdere keren erg dichtbij, maar dat lukte toen niet. Vandaag is het dan eindelijk zover. Ik kan het niet geloven”, gaf Philipsen te kennen in zijn flashinterview.

“Ik voelde dat Wout (van Aert, red) dicht kwam, maar ik kende de finish nog van vorig jaar. Voor de laatste bocht geraakten ik en mijn team wat op de achtergrond en ik wist dat het niet lang meer was. Ik wist dus dat ik nog wat posities had goed te maken. Goed dat ik Mads (Pedersen, red) nog voorbij kon.”

Philipsen kreeg het nadien even moeilijk toen het helemaal doordrong dat hij gewonnen had. “Ik ga niet wenen op televisie”, lachte een zichtbaar emotionele Philipsen. “Ik was al lang op zoek naar die overwinning. Als team werkten we ook heel hard hiervoor dus ik ben gewoon heel trots dat we het na een moeilijke Tour toch kunnen afmaken. Ik wist dat ik goede benen had, maar we moesten wachten tot het geknipte moment. Vandaag was dat er dan eindelijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten