Robert Lewandowski strijkt neer in Barcelona: “De keuze was snel gemaakt”

 ©  REUTERS

Robert Lewandowski is zondag aangekomen in Barcelona, waar de aanvaller van Bayern München een akkoord heeft bereikt met Barça. Zijn avontuur in de Bundesliga bij de Beierse club zit er na acht succesvolle seizoenen op. “De laatste dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond en kan ik me richten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, op een nieuwe uitdaging”, blikte de Pool vooruit.

Bron: BELGA

De spits, die volgende maand 34 jaar wordt, wil ook met Barcelona prijzen pakken. “Xavi heeft een mooie toekomst als trainer voor zich. Ik wil er deel van uitmaken”, zei Lewandowski in een video die maandagochtend door zijn nieuwe club werd gepost voordat hij de gebruikelijke medische onderzoeken onderging.

“Ik ben eindelijk hier, eerst een beetje genieten van Barcelona”, vertelde de Pool voorts na een korte wandeling op het strand. “De laatste dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond en kan ik me richten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, op een nieuwe uitdaging. Ik ben een kerel die wil winnen, niet alleen wedstrijden, maar ook titels. Ik wilde ooit in La Liga spelen bij een grote club. Barcelona is mijn volgende stap en ik wil deze kans grijpen.” 

“Ook voor mijn privéleven is het een nieuw hoofdstuk. Ik weet dat het voor Barça tijd is om terug te keren naar de top en zo veel mogelijk titels te winnen. Ik heb met Xavi gesproken en vanaf het begin zat ik op een lijn met zijn ideeën. De keuze voor Barcelona was dus snel gemaakt. Ik wil titels winnen en ik voel dat het mogelijk is met Xavi. Hij is een zeer goede speler geweest en hij is een zeer goede coach. Er zijn spelers met grote kwaliteiten en samen kunnen we heel hoog mikken.”

De Duitse kampioen en FC Barcelona bevestigden zaterdag dat de doelpuntenmaker Beieren zal verlaten, ondanks een contract nog tot medio 2023. Volgens mediaberichten zal de club uit München een transfersom van tot 50 miljoen euro ontvangen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten