Wielrennen Nieuwelingen Tour de l’Aisne

Jenthe Verstraete pakt groene trui in Franse vierdaagse: “Zo’n slopende koers ligt me”

Voor Jenthe Vertstraete kan het niet lastig genoeg zijn.© Geert De Rycke

Jenthe Verstraete veroverde met veel overtuiging de groene trui in de Tour de l’Aisne voor nieuwelingen. “Hoe langer en lastiger, hoe beter voor mij”, zegt de Ingelmunsterse tweedejaars van Isorex Cycling Team.

Michel Vanden Heede

“Tijdens de pittige openingsrit ging ik meteen in de aanval. Na een halve ronde kwamen drie ploegmaats en twee Fransen aansluiten. Ik sprokkelde enkele punten voor de groene trui. Uiteindelijk splitte het. Ik kon nog spurten voor een ereplaats. Daags nadien koos ik met enkele kompanen op het autocircuit met veel hoogtemeters opnieuw voor een vroeg offensief. Zo kon ik alle punten grijpen. Ik werd derde in de uitslag.”

“De zaterdagproef op een buitenpiste lag me een beetje minder, maar gelukkig waren er geen punten voor de groene trui te verdienen. Ook de tijdrit op zondagvoormiddag was niet meteen mijn ding, waardoor ik nog een beetje zakte in het eindklassement. In de zeer lastige slotetappe kon ik me wel weer uitleven. Nadat mijn ploegmaat Louic Boussemaere vroeg had gedemarreerd (wat hem de zege opleverde), sprong ik ook weg. In de slotfase kwamen nog drie renners, waaronder een ploeggenoot, aansluiten. Op dat moment was ik al zeker van de eindzege in de puntenrangschikking. In het eindklassement strandde ik op de zevende plaats.”

Onlangs kwam Verstraete met de gele trui van het Critérium Européen des Jeunes uit Luxemburg thuis. “Daar waren de ritten nog iets langer. Ik hou van slopende koersen waarin ik er alles kan uitpersen. Na deze intensieve periode zal ik het nu wel eventjes wat rustiger aanpakken. Via enkele kermiskoersen gaat het richting het Belgisch kampioenschap. In augustus staan al zeker de Triptyque Ardennais, een meerdaagse in Hamburg en de klimkoers in Couvin op mijn programma. Allemaal afspraken die me liggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten