Voetbal 1ste provinciale Svelta Melsele

Uitdagingen genoeg voor kersvers Svelta Melselevoorzitter Willy Colin

Na het afgelopen seizoen waarin de club degradeerde naar eerste provinciale nam Dirk Melis zoals aangekondigd afscheid van Svelta. Willy Colin, die een lange staat van dienst heeft in het voetbal, is de nieuwe voorzitter.

“Svelta is een zeer grote club op ons niveau”, steekt Colin van wal. “Ik daag je uit om in het Waasland een ploeg te vinden met meer dan vijfhonderd spelende leden, waaronder twee mannen- en twee vrouwenploegen. Dat allemaal sportief en vooral financieel rondkrijgen, is misschien wel de grootste uitdaging. Corona heeft sporen nagelaten bij de sponsoring, we moeten de uitgaven hieraan aanpassen. Bovendien wordt de regelgeving qua medewerkers in het voetbal steeds complexer, maar een club kan nu eenmaal niet zonder veel vrijwilligers.”

Ambitie

“Op sportief vlak heeft de degradatie weinig impact gehad. Als je drie seizoen onderaan krasselt en daarvan twee keer gered wordt door corona, weet je dat je ooit prijs hebt. Ik zou gek zijn om te zeggen dat we niet terug hogerop willen. Mij hoor je niet zeggen dat we dit jaar kampioen worden, maar een eindronde zou wel een opsteker zijn. Met Mathias Smet hebben we een goede coach in huis, iemand met ambitie. Met hem willen we een langetermijnvisie opzetten.”

Je komt uit de arbitrage en alles daaromheen, wordt dat voelbaar binnen de club?

“In Melsele zijn de scheidsrechters altijd met respect ontvangen en dat zal niet veranderen. Na mijn actieve scheidsrechtersloopbaan was ik drie jaar substituut-procureur van Voetbal Vlaanderen in de provincie Antwerpen. Na het wegvallen van de provincies, ben ik sinds mei rechter in het beroepscomité. Het spreekt voor zich dat ik niet deelneem aan de debatten wanneer het een club betreft die in dezelfde reeks van onze elftallen speelt. Dat is ook in de reglementen voorzien. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken”, besluit de nieuwe voorzitter.(mvh)

Aangeboden door onze partners