Een dekentje zal niet nodig zijn: met deze streamingtips koel je dinsdagavond weer af

40 graden, alsjeblieft. Hoe gezellig het ook kan zijn om in gezelschap te staan bakken en braden op buurtfeesten of festivals, soms blijf je op zo’n hete zomeravond ook gewoon graag thuis. Lekker rustig, veilig omringd door ventilatoren en airco. Wij geven je zes verfrissende kijktips om wat af te koelen.

Wout Desmytere

Baywatch (Netflix)

Jammer genoeg hebben wij thuis geen zwembad om verkoeling in te zoeken. Het alternatief? Met de voeten in een teil koud water naar Baywatch kijken, de filmversie van de cultserie uit de jaren 90. Ditmaal zijn niet Pamela Anderson en David Hasselhoff, maar Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Zac Efron de redders van dienst op de stranden van Florida.

LEES OOK. Hoe zorg ik ervoor dat ik kan slapen in deze hitte? En eet ik beter warme of koude gerechten? (+)

‘Baywatch’, geen grote kunst, maar wel het perfecte pretentieloze amusement bij dit warme weer. 

Of er in slow motion door het zand wordt gelopen, vraag je? Reken maar van yes. Grote kunst is dit niet, maar er is niks mis met een avondje pretentieloos amusement. Zeker niet bij veertig graden.

Frozen (Disney+)

Ja, we hebben Let it go de voorbije jaren tot vervelens toe moeten horen. Toch moet je nog altijd verdomd je best doen om niet mee te zingen wanneer dat refrein eraan komt. Frozen en zijn sequel zijn niet voor niets de twee succesvolste animatiefilms uit de stal van Disney.

Ook op warme dagen blijft ‘Frozen’, één van de succesvolste animatiefilms uit de geschiedenis van Disney, een aanrader. 

Het verhaal, dat op enkele cruciale punten afwijkt van de klassieke Disneyformule, blijft overeind. Idem voor de personages. Extra punten voor Olaf, de sneeuwman die dolgraag een warme zomer wil meemaken. Stuur hem maar eens naar België, Disney, we zullen zien hoe leuk hij die zomer dan nog vindt.

LEES OOK. Hoe herken ik een hitteslag? Welke eerste hulp kan ik toedienen? (+)

Palm springs (Amazon Prime Video)

Elke ochtend opnieuw wakker worden aan een zwembad in Palm Springs met een drankje in de hand, het klinkt ons als muziek in de oren. Al denken Nyles (Andy Samberg uit Brooklyn nine-nine) en Sarah (Cristin Milioti uit How I met your mother), de hoofdpersonages uit deze atypische romantische komedie, daar anders over.

Je dagen slijten bij een zwembad met een drankje, het klinkt ideaal. Alleen gaat het de hoofdpersonages uit ‘Palm springs’ al snel vervelen. ©  Hulu

Nog voor je Groundhog day kan zeggen, komen de twee op een huwelijksfeest vast te zitten in een tijdlus. Palm springs was allesbehalve een kassucces. Maar wie de film zag, was er lovend over. Hoog tijd voor een kennismaking, dus.

The day after tomorrow (Disney+)

Veel wetenschappers lachten eens goed toen deze rampenfilm in 2004 uitkwam, maar intussen vindt niemand het basisconcept nog lollig. Weerkundige Jack Hall (Dennis Quaid) ontdekt dat de aarde in sneltempo opwarmt, maar zijn bevindingen worden op hoongelach ontvangen. Tot de weergoden gekke dingen beginnen te doen en New York volledig wordt ondergesneeuwd.

Een compleet ondergesneeuwd New York in ‘The day after tomorrow’. ©  AP

Hoewel de onderliggende boodschap van dit grootse spektakel nog steeds actueel is, gebruikt regisseur Roland Emmerich (2012, Independence day) klimaatverandering vooral om te doen waar hij goed in is: indrukwekkende actiescènes op het scherm toveren.

Happy feet (Netflix)

Als we op de Zuidpool geen afkoeling vinden, dan weten we het ook niet meer. Het verhaal draait rond een keizerspinguïn die, in tegenstelling tot de rest van zijn kolonie, niet zo goed kan zingen. Maar als het om tapdansen gaat, is hij de kampioen.

Tapdansende pinguïns op de Zuidpool. Als we daar geen verkoeling meer vinden, weten we het niet meer. ©  AP

Het klinkt als een animatiefilm van dertien in een dozijn, maar Happy feet ging in 2006 met een Oscar lopen. Met dank aan de knappe animatie en de indrukwekkende stemmencast: Elijah Wood, Hugh Jackman, Nicole Kidman en wijlen Robin Williams.

Jaws (Amazon Prime Video)

Eindelijk heb je een goed plekje gevonden op het strand. Eindelijk ben je volledig ingesmeerd. Eindelijk kan je die verfrissende duik gaan nemen in de zee. En dan word je verdorie aangevallen door een haai. Toen Steven Spielberg in 1975 deze klassieker op de wereld losliet, zadelde hij een pak kijkers op met watervrees.

‘Jaws’, de allereerste zomerblockbuster, zadelde een pak kijkers op met watervrees. 

Jaws, waarin drie mannen op jacht gaan naar het beest, was de allereerste blockbuster en plaveide de weg voor alles wat nu in de multiplexen te zien is. Het is misschien wel dé ultieme zomerfilm. Dus mag hij op een dag als vandaag niet ontbreken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook