Tijd voor de ‘Assepoestermoord’: opnames tweede seizoen ‘De twaalf’ afgerond

 ©  Eén

Het eerste seizoen werd fiks bejubeld, dus volgt er een tweede voor ‘De twaalf’. Met een nieuwe zaak en nieuwe acteurs. De opnames zijn intussen afgelopen. Dat blijkt uit beelden die productiehuis Eyeworks heeft gedeeld.

(eadp)

De ondertitel van het tweede seizoen van De twaalf luidt: de Assepoestermoord. Daarin staan vader Anton (Koen De Graeve) en dochter Julie (Louisa Peeters) terecht voor de moord op hun partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Julie neemt de schuld op zich, maar het parket vermoedt dat ze haar vader beschermt. De twaalfkoppige jury van het hof van assisen in Antwerpen moet beslissen.

Peter Van Den Begin is de strafpleiter van dienst. Voorts zijn onder meer Viv Van Dingen, Els Olaerts, Inge Paulussen, Wouter Hendrickx, Dirk Van Dyck, Emilie De Roo en Bart Hollanders in de reeks te zien.

Het eerste seizoen won zeven Ensors en haalde op het televisiefestival van Cannes de prijs voor beste script binnen. Ook deze reeks zal op Eén te zien zijn, wanneer is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Lees ook