Topmodel Linda Evangelista duikt op in campagne Fendi na fout gelopen cosmetische ingreep

 ©  FilmMagic

Topmodel Linda Evangelista staat er weer. De Canadese, die zich na een mislukte cosmetische ingreep terugtrok uit de media, werkt mee aan een nieuwe campagne van het Italiaanse modehuis Fendi. Het is de eerste keer dat de 57-jarige Canadese opnieuw in de schijnwerpers staat na haar operatie.

Lien LammensBron: People, Instagram

Vijf jaar geleden veranderde het leven van Evangelista in een ware nachtmerrie. Het model, dat er alles aan deed om haar schoonheid te behouden, onderging een ‘vet bevriezende’ CoolSculpting-behandeling, volgens het medisch centrum dat ze aanbood ‘een minder ingrijpend alternatief voor een liposuctie’.

Na de zes maanden durende behandeling merkte Evangelista midden 2016 dat er zich uitstulpingen vormden op haar kin, rug en heupen, rond haar borst en onder haar oksels. Uitgerekend op de plekken waar ze wou afslanken, ontstonden nu bubbels die almaar harder werden en ten slotte als ‘dode’ plekken aanvoelden. Evangelista bleek het slachtoffer van ‘paradoxale vethyperplasie’, een bekende maar zeldzame nevenwerking van het bevriezen van vetmassa.

LEES OOK. Supermodel Linda Evangelista (56) toont zich na vijf jaar kluizenaarsbestaan aan de wereld: “Mijn lichaam is misvormd”

De Canadese sprak over een misvormd lichaam en besloot zich terug te trekken uit het openbare leven. Tot nu, want op haar Instagram-account prijkt een opvallend campagnebeeld. Het topmodel ging met niemand minder dan het Italiaanse Fendi in zee voor een nieuwe campagne naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van de ‘Fendi Baguette’, zowat dé handtas van het modehuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Op 9 september zal Fendi een speciale modeshow organiseren naar aanleiding van de verjaardag van de Fendi Baguette”, schrijft Evangelista op haar Instagram-account. “Ik ben de hele crew zo dankbaar.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook