Wielrennen  Beloften Urbano-Vulsteke

Floris Van Tricht opgelucht na wederoptreden: “Voorbije maanden niet de aangenaamste”

Floris Van Tricht maakte een veelbelovend wederoptreden in de Ronde van Luik. © Vel

Floris Van Tricht (21) is opgelucht. Met twee tweede plaatsen in de Ronde van Luik overtrof de belofte uit Boutersem zijn stoutste verwachtingen. “De voorbije drie maanden waren niet de aangenaamste”, zegt Van Tricht.

Ief Vertommen

“Door een ontsteking van een tussendiscus van de ruggengraat met uitstraling naar het rechterbeen was ik al die tijd op de sukkel. De precieze oorzaak is moeilijk te achterhalen. Allicht een opeenstapeling van tien jaar trainingsarbeid en koersen”, meent Floris Van Tricht.

“In elk geval werd het een minder leuke periode die bestond uit rust, oefeningen en regelmatige bezoeken aan de kinesist. Waarbij je in de donkerste momenten ook wel eens durft te twijfelen of je ooit nog wel je oude niveau zult halen. Het was dan ook met bescheiden verwachtingen dat ik mijn wederoptreden vierde in de Ronde van Luik.”

“Een plaats bij de eerste vijftien in een etappe had ik al een fantastisch resultaat gevonden, maar kijk, ik legde beslag op twee tweede plaatsen. Vanzelfsprekend dat mijn moreel plots met een ruk de hoogte inging”, kan Floris Van Tricht het zelf amper geloven. De toekomst oogt plots weer een stuk zonniger, Van Tricht kan weer met vertrouwen naar de komende maanden kijken.

“Dat is dan in de eerste plaats de Ronde van Namen die begin augustus wordt gereden. Voorafgaand is er in eigen regio weliswaar nog de Ronde van Vlaams-Brabant, maar Namen telt meer hoogtemeters en ik meen bijgevolg dat mijn specifieke kwaliteiten daar beter tot hun recht zullen komen. Hoe dan ook laat ik voorlopig, na mijn voorbije ervaringen, alles op mij afkomen zonder mij nog specifieke doelen te stellen. Elke koers wordt belangrijk.”

“Volgend seizoen wordt mijn laatste en tevens beslissende jaar bij de beloften. In navolging van mijn broer Stan hoop ik ook prof te worden. Of dat zou kunnen bij de Wolfpack van Quick Step waar mijn broer deel van uitmaakt, is nog een ander paar mouwen. In opvolging van het vroegere VDAB-statuut zit ik nu in mijn tweede, en laatste jaar, van het zogenaamde Profparcours dat omwille van corona mogelijk toch nog met één jaar wordt verlengd”, besluit Floris Van Tricht die tijdens de winter een beperkt cyclocrossprogramma zal afwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten