Tevreden gezichten bij Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot: “Opnieuw een dag dichter bij het einde”

 ©  BELGA

Jumbo-Visma en gele trui Jonas Vingegaard zijn weer een dag dichter bij Parijs. Ondanks aanvallen van concurrent Tadej Pogacar hield Jumbo-Visma vlot stand. “Heel de ploeg is op niveau”, was ook Tiesj Benoot tevreden.

Hugo Coorevits, Jens Jacobs

LEES OOK.UITSLAG TOUR DE FRANCE RIT 16. Pogacar bestookt Vingegaard zonder succes, Canadees Hugo Houle draagt zege op aan overleden broer

Nathan Van Hooydonck maakte dinsdag deel uit van de omvangrijkste vlucht van deze Tour de France. Ook al raakte hij pas in tweede instantie in die lange ontsnapping. “Er reed al in het begin van de rit een heel grote groep weg en ze blokkeerden een beetje de weg. Ik had niet gezien dat Wout al mee was. Ik dacht: daar moet eentje bij van ons”, aldus de prof uit de Noorderkempen.

“Zo hadden we twee jongens voorin. Ik liet me uitzakken op de eerste klim, de Port de Lers. Ze begonnen eraan als een stel mafkezen. Ik kon dat tempo niet volgen. Boven op de top heb ik voet aan grond gezet. En gewacht op Jonas Vingegaard. En dan heb ik de afdaling gedaan en het stuk van de eerste klom op de slotklim. En dan heeft Wout gewacht op de top van de Mur de Péguèré. We hebben een beetje creatief omgesprongen met onze manschappen. Ik denk dat dit alleen maar goed is.”

“We zijn opnieuw een dag dichter bij het einde”, stelde Nathan Van Hooydonck vast. “We zijn zonder tijdsverlies hier doorheen gekomen, dat is mooi. We gaan gewoon blijven koersen en als we kansen zien ook de kansen grijpen. We gaan doen waar we goed in zijn, maar de tactiek ga ik niet uitleggen”, besloot de neef van Edwig ‘Bosberg’ Van Hooydonck.

 ©  EPA-EFE

Tiesj Benoot: “Weer een berg minder voor Jonas”

Met Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck waren er twee jongens van Jumbo-Visma mee in de vroege vlucht. “Het was perfect dat zij mee in de vlucht zaten. Maar we wisten dat we Jonas niet alleen moesten laten in de finale. Christophe Laporte en ik hebben daarom op kop gereden. Daarna heeft Christophe de laatste 20km voor de klim voor zijn rekening genomen, zodat ik tempo kon maken op de klim. Dat ging wel, maar als het wat langer bergop ging, kreeg ik wat compensatie en liep mijn rug wat vast. Als er nog 25 man was, ging het te snel voor mij. Zeker toen Pogacar aanviel, heb ik het rustiger aan gedaan.”

Benoot was twijfelachtig na een val daags voor de rustdag. “Het valt beter mee dan verwacht. Mijn osteopaat en soigneur doen goed werk. Ik ben wel tevreden. Ook om te zien dat heel de ploeg op niveau is. Dat is weer een berg minder voor Jonas om te overleven. Nog twee zware dagen en dan gaat het wat rustiger zijn. Vanochtend had ik een bang hartje, dus ik hoop dat ik zo verder kan. De tweede dag na de val is normaal het ergste, maar ik ben wel tevreden hoe het gelopen is.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten