Officieel: Barcelona rondt transfer Robert Lewandowski af

 ©  ISOPIX

Robert Lewandowski is officieel een speler van FC Barcelona. De club meldde dinsdagavond dat de Poolse spits een contract tekent voor vier seizoenen. In dat  contract is een opstapclausule van 500 miljoen euro opgenomen.

Jens JacobsBron: BELGA

LEES OOK.Robert Lewandowski strijkt neer in Barcelona: “De keuze was snel gemaakt”

Barcelona neemt Robert Lewandowski over van de Duitse kampioen Bayern München, dat 45 miljoen euro, plus mogelijk 5 miljoen euro aan bonussen, aan de transfer verdient. Drie dagen terug meldde Barcelona al dat er een principeakkoord was.  Inmiddels voegde de Poolse international zich bij zijn nieuwe ploegmaats op een trainingskamp in Miami (Florida), waar hij de medische testen onderging.  

De 33-jarige Lewandowski speelde sinds 2014 voor Bayern. Voordien scoorde hij zijn doelpunten voor Znicz Pruszkow (2006-2008), Lech Poznan (2008-2010) en Borussia Dortmund (2010-2014). Met Bayern werd de FIFA Speler van het Jaar van 2020 en 2021 acht keer op rij kampioen, won hij drie keer de Duitse beker, de Champions League (2020) en het WK voor clubs (2020).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten