Reden zwakke prestatie Adam Yates bekend: ziekte nekt Brit in laatste Tourweek

 ©  AP

De verrassing - in negatieve zin weliswaar - in de zeventiende rit naar Peyragudes was de zeer slechte prestatie van Adam Yates (29), schaduwkopman bij INEOS Grenadiers. De Brit, tot op dat moment de zesde in het klassement, zakte halverwege de etappe compleet door het ijs en verloor uiteindelijk negen minuten op Pogacar en Vingegaard. Woensdagavond na de rit maakte Yates aan Cyclingnews bekend dat hij ziek is: hij kampt met een stevige luchtwegeninfectie.

Jeroen De Pauw

“In het begin van de Tour hadden mijn ploegmakkers Daniel Felipe Mártinez en Jonathan Castroviejo dezelfde problemen, nu heeft de infectie mij te pakken”, verklaarde Yates. “We hebben alles geprobeerd om gezond te blijven, maar het is tot nu toe niet mijn jaar. Ik blijf iedere keer maar ziek worden op slechte momenten.”

De Brit zou al een aantal dagen last hebben van de infectie. Hij zet zijn Ronde van Frankrijk wel verder en rijdt vanaf nu volledig in dienst van kopman Geraint Thomas die derde staat in het klassement. Yates zelf is intussen teruggevallen naar de negende plek, op 14’33” van gele trui Jonas Vingegaard.

Adam Yates. ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten