Lotte Kopecky kent haar teamgenotes bij SD Worx voor Tour de France Femmes

 ©  BELGA

SD Worx heeft haar selectie voor de komende Tour de France Femmes (24-31 juli) rond. Lotte Kopecky gaat voor ritwinst en de groene trui en krijgt het gezelschap van de Nederlandse vrouwen Demi Vollering en Chantal van den Broek-Blaak, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio, de Zwitserse Marlen Reusser en de Luxemburgse Christine Majerus.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Het groen en ritwinst voor Kopecky zijn een doel voor SD Worx, maar de echte focus ligt op eindwinst met Demi Vollering. Zij maakte van de Tour de France Femmes haar hoofddoel. Met Ashleigh Moolman-Pasio heeft het Nederlandse team nog een tweede ijzer in het vuur voor het eindklassement.

Eerder deze maand reed Kopecky ook al de Giro. ©  IMAGO/frontalvision.com

“Lotte Kopecky heeft een aantal ritten aangestipt waar ze voor de etappezege wil gaan, waaronder de derde rit”, keek sportief manager Danny Stam vooruit. “Deze rit eindigt op een steil klimmetje en die oplopende finish moet haar liggen. Daarnaast kijken we met Lotte ook met een schuin oog naar de groene trui. Ze kan punten pakken op verschillende plaatsen, dus groen kan een mogelijkheid zijn. Er zijn heel veel punten te verkrijgen in de tussensprints, dus het wordt afwachten hoe we daarmee omgaan.”

Kopecky wil na haar zege in de Ronde van Vlaanderen nu ook schitteren in de Tour. ©  BELGA

“Of geel en groen verenigbaar zijn, zal de tijd uitwijzen. Na een drietal ritten kunnen we de balans opmaken en kijken of Lotte een rol speelt in de strijd om de groene trui. Dan kunnen we zien of het de moeite loont om energie te besteden aan de tussensprints. We zitten met een team dat op alle terreinen goed uit de voeten kan, dat geeft ons meerdere kaarten om te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten