Belgian Lions mogen zich klaarstomen voor de Greek Freak: Giannis Antetokounmpo kan in WK-voorrondes tegen België spelen

 ©  AP

Giannis Antetokounmpo zou op 28 augustus door de Griekse nationale basketbalploeg opgesteld kunnen worden tegen België in de voorrondes voor het WK van 2023. De tweevoudige MVP van de NBA (2019 en 2020) en kampioen met Milwaukee in 2021 heeft woensdag op sociale media bevestigd dat hij zich ter beschikking stelt van Griekenland om deel te nemen aan de komende interlands. 

Jeroen De PauwBron: BELGA

Dat betekent dat de 27-jarige power forward van 2m11, die Nigeriaanse roots heeft, van 1 tot 18 september deel zal nemen aan het EK en midden augustus zijn nieuwbakken teamgenoten zal vervoegen om de tweede fase van de WK-voorrondes af te werken. Daarin nemen Antetokounmpo en co het in groep A op 25 augustus op tegen Servië en op 28 augustus tegen de België. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgian Lions mogen zich dus verwachten aan een ontmoeting met de meest gevreesde center ter wereld. De Greek Freak is een absolute ster in de NBA en de chouchou van de Milwaukee Bucks die hij vorig jaar naar de NBA-titel loodste.

Milaan wordt overigens de uitvalbasis van de Grieken op het EK. In groep C werken ze duels af tegen Kroatië, Oekraïne, Groot-Brittannië en Estland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten