Sneller dan De Bondt: Jules Hesters pakt in Ninove eerste profzege in GP Beeckman-De Caluwé

 ©  Gregory Van Gansen

Jules Hesters heeft donderdag de GP Beeckman-De Caluwé, een profkoers op de nationale kalender in het Oost-Vlaamse Ninove over 166 kilometer (of 13 ronden) op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise haalde het in een sprint met twee van oud-Belgisch kampioen Dries De Bondt. Jens Reynders, een ploegmakker van Hesters, won de spurt voor de derde plaats van een zevenkoppige achtervolgende groep voor Stef Rogier en Tom Van Asbroeck. Het werd meteen de eerste profzege voor Jules Hesters.

Bron: BELGA

“Het begin van de wedstrijd verliep heel nerveus en lastig”, verduidelijkte Jules Hesters. “Het tempo lag van bij de start heel hoog waardoor het opzetten van een vlucht heel moeilijk, zag maar onmogelijk, was. Halfweg de wedstrijd konden wij ons toch loswrikken uit het peloton, zij het wel met een omvangrijke groep van zowat 15 renners. In de finale werd het gashendel nog wat meer opengedraaid en slaagde een groep van vier renners erin om te gaan versnellen.” 

“Daarin zat wel mijn teamgenoot Jens Reynders en Dries De Bondt. Ik haakte mijn karretje aan bij vier anderen die naar de kopgroep toereden. Toen wij de aansluiting gingen maken demarreerde Dries De Bondt. Ik sprong direct naar zijn wiel en zo begonnen we aan de laatste 7 kilometer met twee. In de daaropvolgende sprint kon ik het halen. Mijn eerste profzege was meteen een feit”, besloot Jules Hesters.

De Bondt, Hesters en Reynders ©  Gregory Van Gansen

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt