Wielrennen  Elite 79ste GP Beeckman-De Caluwé in Ninove

Dries De Bondt de sterkste, Jules Hesters de snelste in GP Beeckman-De Caluwé

Hesters geflankeerd door De Bondt en Reynders. ©  Gregory Van Gansen

De Gentse pistier Jules Hesters (23) zegevierde in Ninove, waar met Dries De Bondt en Jens Reynders twee ex-winnaars mee op het podium mochten.

Wim Redant

De Buggenhoutse favoriet Dries De Bondt roerde meteen de aanvalstrom samen met Sasha Weemaes en de Nieuw-Zeelander Logan Currie. Halfweg koers trok De Bondt opnieuw in de aanval samen met de Affligemse streekrenner Stef Rogier. Veertien renners sloten aan met naast de Leedse ex-winnaar Tom Van Asbroeck ook uittredend winnaar Jens Reynders en zijn snelle ploegmaat Jules Hesters mee aan boord. In de elfde van dertien ronden versnelde De Bondt. Rogier haakte zijn karretje aan. Eerst Currie en nadien ook Reynders maakten de brug. In de slotronde zette Van Asbroeck een tegenaanval op. De Ledenaar reed een kloof van twintig seconden dicht en bracht Hesters, Lander Loockx, Jaap Roelen en Abram Stockman mee voorin. De Bondt probeerde het solo, maar Hesters counterde en toonde zich de snelste.

Tactisch foutje

“Blij dat ik in een moeilijk jaar eens kon de scoren”, straalde Hesters. Tijdens de podiumceremonie werd vooral De Bondt toegejuicht door de meegereisde supporters. “Ik wist dat ik de koers diende open te breken, maar de wind stond in het nadeel van de aanvallers. Voorbij Pollareberg kwam het daardoor opnieuw samen. Daarom besloot ik aan te vallen in het centrum waar ik de bochten op mijn duimpje ken. Ik maakte in de finale een tactisch foutje door Reynders te laten terugkeren. Hesters speelde het tactisch slim en in die optiek heeft hij de zege niet gestolen. Ik ben klaar voor de TRW waar ik een rit wil uitpikken.”

Tom Van Asbroeck flirtte met een derde zege, maar strandde op de vijfde plaats. “Ik werd genekt door een sterke De Bondt, die een salvo van aanvallen afvuurde. In de slotronde diende ik haast in mijn eentje de kloof te overbruggen. Net toen ik aansloot en even recupereerde, trok de sluwe De Bondt opnieuw in de aanval.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten