Vermiste Bénédicte en dochtertje namen in Oostende toch de trein naar Luik

Bénédicte (35) en haar dochter (8) zijn sinds dinsdag vermist. In Oostende, waar ze op vakantie waren, zo meldde de politie aanvankelijk. Hun familie had alarm geslagen omdat moeder en dochter nooit terug in Luik aankwamen, en ging zelf zoeken in Oostende. Nu blijkt dat de twee toch de trein naar Luik namen en daar voor het laatst werden gezien in het station. Volgens de familie is het niet de eerste keer dat ze enkele dagen verdwijnt.

adb, tgBron: PRpro

Bénédicte en haar dochtertje namen op vrijdag 15 juli de trein vanuit het station Guillemins in Luik naar Oostende. Ze logeerden er in een hotel, waar ze dinsdagavond rond 19.30 uur vertrokken. Ze zouden die avond laat thuis komen, zei haar familie – met wie Bénédicte telefonisch contact hield – in de Waalse media. De laatste keer belde de vrouw via een vast nummer. Haar gsm werkte niet meer.

“We hebben uren aan het station staan wachten”, zei de familie. Maar Bénédicte en het meisje zaten niet op de trein die van de kust kwam, klonk het. En ook niet op de volgende treinen.

De ongeruste familie alarmeerde de politie en hield met alles rekening: parentale ontvoering, gijzeling, een ongeval… Haar zus deed donderdag een emotionele oproep: “Kom naar huis Bénédicte, iedereen is bezorgd. We missen jullie.” De familie trok donderdag nog zelf naar de kust om te gaan zoeken.

Volgens Waalse media is het niet de eerste keer dat Bénédicte enkele dagen verdwijnt. Wel zou het de eerste keer zijn dat ze dat in het gezelschap van haar dochter doet. 7Sur7 schrijft dat volgens iemand dichtbij de familie de vrouw alcoholproblemen heeft en ze ook al werd opgenomen in een afkickcentrum. “Een keer ging ze haar dochter van school halen en gaf een dag lang geen nieuws,” vertelde de bron. “We weten niet waarom ze dit deed, maar we weten dat ze problemen in haar hoofd heeft.”

Toch in Luik

Donderdagavond blijkt echter dat Bénédicte en haar dochter wel degelijk in Luik aankwamen. De politie verspreidde een nieuw opsporingsbericht op vraag van het parket van Luik en in samenwerking met Child Focus.

Aangeboden door onze partners