Chef-kok Nick Bril over hoe Ed Sheeran plots zijn sterrenzaak op stelten zette: “Ik had tranen in mijn ogen”
Wat een topweek voor The Jane, het sterrenrestaurant van Nick Bril. Eerst werd de zaak opgenomen in ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. En dan kwam Ed Sheeran eten én de boel op stelten zetten, met een privéconcert voor alle gasten. Chef-kok Nick Bril geniet nog na: “Ik had tranen in mijn ogen.”
De Britse superster was volgens Nick Bril enorm toegankelijk. “Je hebt echt twee soorten bekende mensen. Je hebt enerzijds personen die door hun bekendheid een onbereikbaarheid gaan uitstralen. Anderzijds heb je Ed Sheeran, hij was zo down to earth.”
© Instagram Nick Bril
Bril: “Ik wou hem met zijn rug naar de zaal zetten, zodat mensen hem minder snel zouden herkennen, maar dat wilde hij niet. Dus daar zat hij dan met zijn gezicht naar al de mensen toe. Samen op de foto gaan met de gasten van het restaurant? Dat was allemaal geen probleem voor Ed. Hij liep ook geregeld door de zaal en sloeg een praatje met de mensen.”
Zonder gitaar
Rond 23.30 uur ging het feestje dan van start. “Ed Sheeran kwam naar me toe en vroeg naar een gitaar. Die had ik niet, wel een dj-booth, Spotify en een microfoon. Hij was enthousiast en stelde voor om een karaoke te houden”, vertelt Nick Bril.
© RR
Iedereen in de zaal was enorm enthousiast, ook Nick Bril zelf. “Alle gasten applaudisseerden. Het was echt een supermooi moment, ik had tranen in mijn ogen.” Bovendien waren er enkele gasten helemaal van de Verenigde Staten naar België overgevlogen voor Ed Sheerans concert. Het was enorm schrikken toen de popster plots twee tafels van hen verwijderd zat.
Kers op de taart
Voor Nick Bril is het dus een heel speciale week geweest. “We hebben pas heel goed gescoord in ‘The World’s 50 Best Restaurants’ en gisteren was een enorme kers op de taart. We zijn echt enorm dankbaar dat we op deze manier Antwerpen en België in de spotlight kunnen zetten.”
Toch blijft de sterrenchef erg nuchter. “Vandaag gewoon weer rustig voetjes op de grond, lekker in de keuken staan en de mensen net zo entertainen als gisteren.”
Lees ook
Dochtertje van topchef Nick Bril wil samen met andere ervaringsdeskundigen bewijzen dat je ondanks beperking toch je dromen kan najagen
Nick Bril: “Ik heb me zakelijk én privé een paar keer laten tackelen”
Nieuwe Gault&Millau-gids: Nick Bril is ‘Chef van het jaar’ en stijgt met The Jane, Hof van Cleve behoudt eerste plaats
The Jane en Hof Van Cleve bij 50 beste restaurants ter wereld
Video
Hoofdpunten
België won in 1954 (!) voor het laatst tegen Duitsland en dat was dankzij ‘den Antwerpse visboer’: “Hij speelde met zijn tegenstanders”
Met woede als brandstof en met de vinger op de mond: hoe Romelu Lukaku bij de Rode Duivels het ongelijk van Inter wil bewijzen
Van een ‘angstgegner’ gesproken: Belgische balans oogt bloedrood tegen die Mannschaft
“Ik zou alles gegeven hebben om haar terug te krijgen”: mama van omgekomen kleuter (3) ontroostbaar na plots verlies
Slechts 80 gezinnen getroffen door nieuw traject Ventilus
Beste van Plus
Gwenny en Marino verwelkomen hun 13de kind met de letters A, E, L en X: “Een verrassing, maar meer dan welkom”
Mijnwerker redt met gevaar voor eigen leven zijn collega’s uit ingestorte goudmijn
Als negenjarige bedrijven bezitten? Kim Kardashian registreert handelsmerken voor haar kinderen
Koppel brengt te veel cupcakes mee naar restaurant voor gender reveal, maar vindt slimme oplossing: “De energie was onbeschrijfelijk”