Geen Ilan Van Wilder in de Ronde van Wallonië: buikgriep dwingt jonge Belg tot forfait

 ©  TOM GOYVAERTS

Ilan Van Wilder (22) zal niet deelnemen aan de Ronde van Wallonië, die zaterdag van start gaat. Hij heeft buikgriep. Dat heeft zijn team Quick Step - Alpha Vinyl vrijdag bekendgemaakt op Twitter.

Jens JacobsBron: BELGA

Quick Step - Alpha Vinyl zal morgen zonder Ilan Van Wilder starten in de Ronde van Wallonië. Van Wilder kreeg de voorbije dagen te kampen met buikgriep en moet nu forfait geven voor de rittenkoers in eigen land. Van Wilder wordt in de selectie van de Belgische WorldTourformatie vervangen door Stan Van Tricht.

De jonge renner kende dit seizoen al een portie pech. Zo miste hij de Ronde van Italië nadat hij een gebroken kaakbeen opliep bij een val in Luik-Bastenaken-Luik. 

De Franse wereldkampioen Julian Alaphilippe, Tim Declercq, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Stijn Steels en de Italiaan Davide Ballerini behoren verder tot de selectie van Quick Step - Alpha Vinyl voor de Ronde van Wallonië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten