Wielrennen Vrouwen Ronde van Frankrijk

Kim de Baat verbijt pijn om in de Tour te koersen: “Nog last aan de ribben”

Kim de Baat is de Belgische kampioen na de zege in Middelkerke. © Marc Van Hecke

Kim de Baat staat zondag aan de start van de Tour in de driekleur te blinken. Het was nochtans helemaal niet zeker of de verrassing van Middelkerke uiteindelijk Parijs zou halen nadat ze drie weken geleden bij een val op training een sleutelbeenbreuk opliep.

“Het was een rollercoaster. Eerst pak je de Belgische titel en ben je oeverloos gelukkig. En enkele dagen later kwam ik ten val en zie ik mijn hoop op deelname aan de Tour wegkwijnen. Dan val je eigenlijk van de hemel in de hel. Ik had echter snel door dat het herstel naar wens verliep. En uiteindelijk is het ook allemaal goed gekomen. Ik kan wel nog niet helemaal pijnvrij koersen. Aan de ribben heb ik nog wel wat last, maar voor een deelname aan de Tour wil ik deze pijn wel verbijten”, aldus de renster van Plantur-Pura. “Ik heb de voorbije weken in ieder geval de focus op de Tour nooit verloren. Tijdens het herstel en de trainingen stond dit centraal. Ik ben uiteraard superblij dat het finaal ook gelukt is”, aldus Kim de Baat, die haar ambities voor de Franse koersweek mooi heeft afgelijnd. “Ik ben er om voluit in dienst van de ploeg te rijden. Zo simpel is dat voor mij. Dat verandert niet met de tricoloretrui om de lenden”, vertelt de renster uit Oudenaarde.

Spurtbom De Wilde

“Binnen de ploeg zal in het sprintwerk de kaart van Julie De Wilde worden getrokken.” Ze is met haar 19 lentes de jongste renster van het hele deelnemersveld, maar bewees met haar tweede plaats in Dwars door Vlaanderen dat ze wel eens aardig kan verrassen. En ook de zevende plaats in de Scheldeprijs was in die optiek een mooi resultaat. “Ik wil me inderdaad in de massasprints mengen en stiekem heb ik ook oog voor de witte jongerentrui”, geeft het toptalent uit Laarne aan. (gsg)

Aangeboden door onze partners