Ploeg Lotte Kopecky pakt voor eerste rit Tour des Femmes uit met nieuwe truitjes ter ere van Amy Pieters: “Ze heeft ze zelf ontworpen”

 ©  SD Worx

Aan de vooravond van de eerste Tour des Femmes heeft SD Worx uitgepakt met een mooi eerbetoon aan hun renster Amy Pieters (31). De ploeg zal in de eerste etappe met nieuwe truitjes rijden die door de Nederlandse ontworpen werden. Pieters revalideert nog altijd nadat ze eind vorig jaar een levensreddende operatie moest ondergaan in Spanje na een val op een trainingskamp.

Sam Varewyck en Hugo Coorevits

SD Worx wil met dit eerbetoon aangeven dat Pieters nog steeds deel uitmaakt van het team, zo valt te lezen op de sociale media van de ploeg. “Voor haar ongeval was Amy al bezig met het design van haar eigen collectie in wielerkledij. Voor ons is het een eer om in de eerste etappe in Parijs deze kledij te dragen. We zijn zeer dankbaar dat de UCI, Tourorganisator ASO en de verschillende nationale federaties dit mogelijk gemaakt hebben”, zegt sportief verantwoordelijke Danny Stam.

Pieters kwam op 23 december vorig jaar zwaar ten val op een trainingskamp van haar ploeg in Spanje. Ze onderging een spoedoperatie en lag vier maanden lang in een coma. De Nederlandse revalideert momenteel nog altijd verder, al is er nog een lange weg te gaan.

LEES OOK.Wielrenster Amy Pieters na levensreddende operatie en coma opnieuw thuis: “De volgende stap is dat ze zelf leert praten”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten