Ernstige ‘crisis’ maar nipt vermeden op de Gentse Feesten: zo veel volk dat het bier bijna op was

 ©  fvv

Gent -

De 260.000 bezoekers die zaterdag naar de Gentse Feesten kwamen hadden grote dorst. Zowel het Luisterplein als Sint-Baafs zaten naarmate de avond vorderde (bijna) door hun biervoorraad heen.

Fien Lakiere

LEES OOK. Gentse Feesten overrompeld door meer dan 260.000 bezoekers: zo druk dat de politie moest ingrijpen

Zaterdagavond was de drukste Feestenavond in jaren, op de pleinen en ook aan de bars en togen. Daar werden zoveel pinten besteld, dat ze hier en daar niet meer konden volgen. “Het plein stond bijna helemaal vol, met meer dan tweeduizend man”, zegt Dirk Schockaert van het Luisterplein.

“De mensen konden wel nog door om te bestellen, maar tegen het eind van de avond was het bier op. We hebben nog moeten sleuren met vaten door het volk, van de ene toog naar de andere, om te depanneren.”

Om de drukte meer te spreiden, werd de organisatoren gevraagd om hun pleinen langer open te houden. Op het Sint-Baafsplein zijn ze echter met de muziek gestopt om half drie, zoals gepland. “Langer doorgaan lukte niet, want het bier dreigde op te raken”, zegt organisator Ivan Saerens.

“We hebben de bars geleidelijk aan gesloten, zodat ze tegen 3 uur allemaal dicht waren. We werken met tanks van duizend liter voor ons bier, maar om te vermijden dat we er moeten weggooien, schakelden we zaterdag over op vaten. Daardoor was er te weinig.”

Aangeboden door onze partners