Jessica Alba kritisch over ‘gebrek aan diversiteit’ bij Marvel-films

 ©  AFP

Het is eventjes geleden dat ze zelf meespeelde in een grote film maar dat houdt Jessica Alba niet tegen om de producties van Marvel Entertainment kritisch te bekijken. “De helden in de films zijn nog steeds erg blank”, zegt de actrice aan het Amerikaanse Glamour. “Het is allemaal nogal wat van hetzelfde.”

Lien LammensBron: Glamour

De 41-jarige actrice, vooral bekend van haar rol in de film ‘Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer’ uitte in een interview kritiek op filmreus Marvel. “De helden zijn vaak blank”, zegt de actrice. “Het zijn echte familiefilms, die heel hard inspelen op de trend van het moment. Alleen hebben ze bij de casting van acteurs en actrices niet zoveel oog voor diversiteit.”

Alba, zelf van Mexicaans-Amerikaanse origine, zou het liever wat meer ‘gekleurd’ zien. “Toen ik nog volop acteerde...wel, ik denk dat ik een van de eerste actrices was die niet blank is. En toen was Marvel nog niet verkocht aan Disney. Het is allemaal een beetje van hetzelfde.”

De kritiek kan voor de meer recente fans van ‘fantasy’ als vreemd overkomen. Met blockbuster-hits als ‘Black Panther’, met een cast waarvan de overgrote meerderheid van Afrikaanse afkomst was en de recente release van ‘Shang-Chi’, die werd geprezen om zijn representatie van Aziatisch-Amerikaanse superhelden, lijkt Marvel Cinematic Universe net stappen te zetten om meer diversiteit uit te stralen.

Aangeboden door onze partners