Nu of nooit: bekers van de Gentse Feesten kunnen nadien niet meer ingeleverd worden

Er zijn tientallen verschillende bekers in omloop dit jaar op de Feesten. ©  if

Gent -

Wie thuis nog een torentje statiegeldbekers van de Gentse Feesten heeft staan, rept zich best zondagavond nog naar een inruilpunt. Na afloop van de Feesten is het statiegeld verloren.

Geert Neyt

De statiegeldbekers zullen vanaf maandag nergens meer in te ruilen zijn, ook niet de ‘officiële’ bekers met Negenduust op. “Ze nadien nog inruilen is niet de bedoeling, neen ”, zegt Rudi De Kerpel van Goodless, het bedrijf dat honderdduizenden statiegeldbekers leverde aan de grote pleinen van de Feesten.

Ook op de pleinen die met andere bekers werkten dan die van Goodless is inruilen nadien niet meer mogelijk. Het toont nog eens hoe ingewikkeld de verschillende systemen met statiegeldbekers op de Feesten waren dit jaar.

Er zijn tientallen verschillende maten en soorten bekers in omloop, al dan niet met een eigen opschrift. In principe kon je die enkel inruilen op het plein waar je de beker had gekocht. De Kerpel weet nog niet hoeveel van zijn bekers er bij de telling na de Feesten zullen ontbreken.

Hoe dan ook, het is de klant die zijn euro statiegeld kwijt is. Van elke niet teruggegeven euro gaat een deel naar de leverancier en een deel naar de pleinorganisator. De Kerpel pleit naar de toekomst toe voor inzamelpunten op weg naar de verschillende parkings, waardoor het voor bezoekers makkelijker zou zijn om het statiegeld van hun gebruikte drankbekers te recupereren.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent