Wielrennen Elite Ronde van Wallonië

Lennert Teugels opent met sterk nummer: “Klaar voor een stap hogerop”

Lennert Teugels in de witte bergtrui van de ronde van Wallonië. © BELGA

De renners van Tarteletto-Isorex blijven koers na koers een aanvallende aanpak hanteren. Dat is niet anders in de ronde van Wallonië. Zaterdag eiste Lennert Teugels in de openingsrit een hoofdrol op.

Geert Stevens

De 29-jarige renner, die recent van Aalst naar Wetteren verhuisde, mengde zich in de vlucht van de dag en speelde het klaar om bij de vier beklimmingen telkens als eerste boven te komen. Daarbij ook de eerste passage op de Muur van Hoei. In het laatste wedstrijduur voltrok zich een algemene hergroepering maar Lennert Teugels had intussen wel mooi zijn zaken op orde met het oog op het bergklassement. Hij mocht na afloop in de podiumtent wereldkampioen Julien Alaphilippe vergezellen. “Het is de bedoeling om deze witte leiderstrui in het bergklassement voluit te verdedigen” liet hij zaterdag optekenen. Zondag vielen er punten te verdienen op zeven beklimmingen maar Lennert Teugels miste de vroege vlucht waardoor de leiderstrui van het bergklassement verhuisde naar Gianni Vermeersch.

Toch kon de pion van het team Bauwens tevreden terugblikken op het weekend. “Ik vind het van mezelf al een hele prestatie om me tussen enkele wereldtoppers te kunnen mengen. Er staan hier veertien World Tourploegen aan de start en de helft van het deelnemersveld komt rechtstreeks vanuit hun stageplek in Livigno. Ik reed vorige week Wingene Koerse. Met een stage in de benen, had ik ongetwijfeld nog sterker voor de dag kunnen komen” blijft Lennert Teugels bescheiden ambitieus.

“Dit zijn het soort koersen waarin ik me wil tonen. Ik voel me heel goed bij de ploeg die volgend jaar zeker doorgaat. Er volgt half augustus in die optiek belangrijk nieuws. Maar als ik een stap hogerop aan de slag kan gaan, dan ga ik deze kans met beide handen grijpen. Ik voel me er ook klaar voor. Mijn leeftijd is daarbij geen probleem. Ik spiegel me aan Jimmy Janssens. Ik ben zowat hetzelfde type. Ik ben een rustige kerel, blaas niet te hoog van de toren en stel me graag in dienst van de ploeg. Dat is een profiel dat vele ploegen kunnen gebruiken”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten