“Neen, vlees was geen winnaar op deze Feesten”: onze reporters begraven de strijdbijl van de Gentse ‘Burgeroorlog’

 ©  fvv

GENT -

Bert Staes en Sander Luyten brengen tijdens deze Gentse Feesten afwisselend verslag uit van aan het front van de Gentse ‘Burgeroorlog’. Vandaag begraven ze de strijdbijl.

Bert Staes

Beste Sander,

Ik capituleer. 2022 zal het jaar zijn waarin de Grote Gentse Burgeroorlog gewonnen werd door Team Veggie. Het valt niet meer te ontkennen: vlees was geen winnaar op deze Gentse Feesten.

Betekent mijn overgave dat ik me bekeer tot een echte tofutijger? Neen, Gentse Feesten zullen voor mij altijd gelijk staan aan een spitburger hier en een smeuïge hamburger daar. Maar misschien eten ik en mijn Kamp Vlees volgende keer zonder morren ook wel eens een veggieburger. Het zou ons collectieve dieet tijdens deze tiendaagse misschien wat gebalanceerder maken. In ons Feestendieet is wel wat ruimte voor verbetering, laat ons eerlijk zijn.

Team Veggie moet zich vanaf nu wel niet de koning voelen op de Gentse Feesten. Er zijn namelijk ook gewoon heel slechte veggieburgers te krijgen; ik ga de vale kleur van je gezicht tijdens onze veldslag aan de kramen van de Korenmarkt nooit vergeten. Ook een groenteburger kan blijkbaar vree slecht vallen.

Maar de Burgeroorlog is beslecht. Het is tijd om te strijden over wat andere dingen die beter kunnen op de Gentse Feesten. Laat ons daar energie in steken. Wie nu nog zeurt over veggiekramen voert enkel nog een achterhoedegevecht.

De capitulatie van Team Vlees werd officieel beslecht bij Pol. Niet met een Irish Coffee, zoals je voorstelde. Dat was een valstrik: daarover zouden we al snel weer een nieuwe oorlog kunnen ontketenen. Waar hebben ze nu eigenlijk nog de beste?

Neen, onze wapenstilstand werd bekrachtigd met een smakelijke druppel. Keuze genoeg en iedereen drinkt ze zoals hij of zij wil. Een beetje zoals hamburgers dus. Vrede!

AFLEVERING 1. “Overtuig me, jij vrolijke vleeshater”: onze reporters beslechten de Gentse ‘Burgeroorlog’

AFLEVERING 2. Veggie of vlees? Onze reporters beslechten de Gentse ‘Burgeroorlog’: “Wie niet waagt, blijft maagd”

AFLEVERING 3. Onze reporter begaat een fout tijdens de ‘Burgeroorlog’ tussen veggie en vlees: “Wat een slappe kost is dit!”

AFLEVERING 4. Voor de ‘Burgeroorlog’ tussen veggie en vlees trok onze reporter door de woestijn: “Gelukkig bestaan er nog stielmannen”

AFLEVERING 5. Burger waar Kim Kardashian zot van is, bedot onze reporter in de strijd tussen vlees en veggie: “Een meesterzet!”

AFLEVERING 6. Team Vlees in de touwen, maar verspeelt Team Veggie alsnog overwinning in ‘Burgeroorlog’? “Belooft weinig goeds”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent