Broer prinses Diana vraagt om onderzoek naar illegale praktijken BBC opnieuw te openen

 ©  ISOPIX

Earl Spencer, de broer van de in 1997 overleden prinses Diana, dringt er bij de politie op aan om het onderzoek naar de BBC te heropenen. Hij beschuldigt de Britse nieuwszender van het systematisch verspreiden van leugens om het Panorama-interview van Diana in handen te krijgen.

Lien LammensBron: Daily Mail

Earl, inmiddels 58, heeft aan de politie gevraagd om hun beslissing om geen juridische stappen te zetten tegen de BBC, te heroverwegen. Volgens de broer van Diana, en ingefluisterd door zijn advocaten, heeft de nieuwszender zich schuldig gemaakt aan illegaal en crimineel gedrag.

De beschuldigingen komen er nadat BBC zich afgelopen week publiekelijk verontschuldigde bij prins William en Harry, de twee zonen van de overleden prinses. “We verontschuldigen ons voor de manier waarop Diana werd misleid zodat ze toestemde met een interview over haar mislukte huwelijk met kroonprins Charles. Verslaggever Martin Bashir, toen werkzaam voor het BBC-programma Panorama, zou om het vertrouwen te winnen van de prinses gebruikgemaakt hebben van valse bankafschriften. Die moesten aantonen dat mensen uit de omgeving van Diana betaald werden om haar te bespioneren. Bashir zou voor het maken van de afschriften een beroep gedaan hebben op Matt Wiessler, een freelance grafisch ontwerper van de BBC.

LEES OOK. BBC betaalt “significante schadevergoeding” aan journalist die waarschuwde voor verdachte omstandigheden bij interview met prinses Diana

De politie opende een onderzoek naar de afschriften maar kwam tot de conclusie dat er “geen bewijs was voor het uitoefenen van strafbare feiten.” Een beslissing die Earl, die al sinds haar dood in 1997 vecht om gerechtigheid voor zijn zus, niet zomaar naast zich neerlegt.

Aangeboden door onze partners