Astrid Coppens bracht nacht door in Amerikaanse gevangenis: “Ik was echt bang”

Astrid Coppens (tweede van rechts) zorgt meteen voor een straf verhaal in de seizoenstart van ‘Waarheid, durven of doen’. ©  VTM

De start van een nieuw seizoen ‘Waarheid, durven of doen’ zorgt meteen voor een opvallende bekentenis. Astrid Coppens (39) biecht op dat ze ooit, door een stom voorval, een nacht doorbracht in een Amerikaanse gevangenis. “Het leek net ‘Orange is the new black’.”

Naast Astrid Coppens bijten ook acteur Mathias Vergels, basketbalspeelster Julie Vanloo en gewezen wereldkampioen veldrijden Niels Albert de spits af in Waarheid, durven of doen. Voor die laatste is het een blij weerzien met Coppens: ze waren allebei bondgenoten in De verraders. Wat Albert daar niet te weten kwam, is dat Coppens ooit de binnenkant van een gevangenis zag. In het zomerprogramma van VTM doet ze vanavond haar verhaal.

LEES OOK. ‘Waarheid, durven of doen’ keert terug op VTM met 96 bekende Vlamingen én nieuwe locatie

“Ik heb in Amerika in jail gezeten, toen ik 24 was”, vertelt Coppens. “Een vriendin van me was naar een film komen kijken, en we hadden één glas wijn gedronken. Zij was 20 en dus nog minderjarig in de VS. Toen ik haar thuis ging afzetten, gooide ze een sigarettenpeuk door het open dak van mijn auto. Plots reed de politie achter me. Ik moest blazen en zat net aan de limiet.”

(lees verder onder de foto)

In de eerste aflevering delen (vlnr.) Mathias Vergels, Niels Albert, Astrid Coppens en Julie Vanloo hun geheimen met elkaar. ©  VTM

Plassen achter glas

De agenten arresteerden Coppens en namen haar vingerafdrukken af. “Ze namen zelfs mugshots van me. En dan zat ik de hele nacht in de gevangenis. Met enkel een deken over me. In de cel naast me zat een drugsverslaafde die me bedreigde. Ik ga je vermoorden, zei ze. Ik was echt bang. Het was de langste nacht van mijn leven.”

Straf: Coppens werd niet opgesloten in het politiekantoor, maar in een echte vrouwengevangenis. “Ik zat tussen gevaarlijke vrouwen, maar werd gelukkig apart opgesloten. Het leek echt op de tv-serie Orange is the new black. Iedereen droeg oranje overalls en was aan elkaar vastgeketend. Als ik moest plassen, dan gebeurde dat achter glas. Iedereen kon me zien.” Uiteindelijk werd de zaak geseponeerd. “Maar in totaal heeft het me wel 12.000 dollar gekost.”

LEES OOK. Astrid Coppens opnieuw zwanger: “Onze droom is uitgekomen”

Deze week duiken onder meer Christoff, Saartje Vandendriessche, Tinne Oltmans, Loredana en Junior Planckaert nog op in Waarheid, durven of doen. De afleveringen lopen telkens van maandag tot en met donderdag.

Waarheid, durven of doen, VTM, 21.30 uur (dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook