Gele trui, groene trui én zege nummer 16 (!) voor Lorena Wiebes dit seizoen: “Ik kan alleen verliezen, maar heb toch gewonnen”

 ©  PRESSE SPORTS

Het stond in de sterren geschreven dat Lorena Wiebes op de Champs-Elysées haar zestiende zege van het seizoen zou pakken.

Werner Bourlez

De 23-jarige Nederlandse, die voor de gelegenheid haar nagels geel en groen lakte, is met voorsprong de snelste vrouw ter wereld op de fiets. “Ik kan alleen verliezen, maar heb toch gedaan gewonnen. Het was prachtig toen ik voorbij de finish mijn familie zag. Ik wist niet dat ze zo dicht zouden kunnen komen. En ja, ook mijn broer was erbij. “ Die laatste zin zei ze met trots. Haar zes jaar oudere boer Enrico was drugsverslaafd en samen met haar ouders werkte ze mee aan een tv-programma om hem weer op het rechte pad te brengen. Wat lukte. Op het podium nam ze zelfs een baby van een vriendin mee na een weddenschap.

Volgens enkele Nederlandse media trekt Wiebes volgend jaar naar SD Worx, dankzij een clausule in haar contract met team DSM. Ze zou er tekenen tot 2025 en de bestbetaalde renster worden. (bow)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten