Man uit Verviers aangehouden voor radicalisering Spaanse tiener

 ©  BELGAIMAGE

Een 34-jarige man uit Verviers is op 15 juli gearresteerd in het kader van een onderzoek dat in Spanje van start ging. De dertiger wordt ervan verdacht een Spaans meisje te hebben geradicaliseerd dat verliefd op hem was geworden en naar hem toe was gereisd.

Bron: BELGA

De website van de Guardia Civil meldt dat een Belg, vermoedelijk een jihadist, in Verviers werd gearresteerd. Het federale parket bevestigt het bericht en zegt dat het 16-jarige meisje begin juli thuis vertrok om van Spanje naar België te reizen, en dat de man haar verleid had op de sociale netwerken.  

Het meisje “kwam alleen naar België, ze werd niet gedwongen en er werd geen geweld tegen haar gebruikt”, zegt het federale parket. Het preciseert dat de adolescente ook niet vastgehouden werd. “Ze werd meermaals gezien in Verviers en vergezelde de dertiger regelmatig”, voegt de woordvoerder van het parket eraan toe. 

De man verscheen voor een onderzoeksrechter, die hem aanhield voor deelname aan een terroristische groep. Eind vorige week verlengde de raadkamer van Luik zijn aanhouding met een maand. Het meisje verscheen voor de jeugdrechter en werd in een instelling van de jeugdbescherming geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten