Kaarskensstoet is opnieuw de meest feeërieke afsluiter van de Gentse Feesten

 ©  fvv

Gent -

Ook de Kaarskensstoet trok zondagavond opnieuw door Gent, van de Kouter naar de Korenmarkt. Een van de traditionele afsluiters van de Feesten zorgde opnieuw voor feeërieke beelden.

Max Dedulle en Simon Dekaezemaker

Na Bal 1900 op de Kouter trok rond 23 uur een stoet van een honderdtal mensen vrij ingetogen naar de Korenmarkt, begeleid door Die Verdammte Spielerei en de Gentse bellemannen. Die laatste liepen met fakkel en bel voor en daarachter bracht het straatorkest amusement. Maar onderweg had Stefaan De Winter zelf nog tijd om een pint binnen te trekken.

Met de kaarsen in de hand (en velen nog steeds in de traditionele klederdracht van het bal) was het een fraai schouwspel dat voor veel bekijks zorgde bij passanten. Wie niet op de hoogte was, van de traditie trok grote ogen. Maar het zorgde vooral voor mooie beelden.

Klokke Roeland

De stoet liep via de Kouter naar de stadshal en zo naar de Korenmarkt. Op het podium van de Korenmarkt werden de Feesten dan officieel gesloten door de Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt, waarna het plein nog een keer ‘Klokke Roeland’ zong.

Daarna trokken Cleymans en Van Geel het podium op. De Gentse Feesten waren misschien officieel afgesloten, maar elders ging het feest nog tot in de vroege uurtjes verder. Traditiegetrouw ging op de Vlasmarkt om 10 uur de stekker uit de muziek. Maar de ‘kiskesstoet’ blijft een van de meest sfeervolle afsluiters van de Feesten.

 ©  fvv

 ©  fvv

Heel wat lichtjes op de Korenmarkt. ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent