Alaphilippe test vlak voor de start van derde rit in Ronde van Wallonië in teambus positief op corona: “Gisterenavond was hij nog negatief”

 ©  BELGA

Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl Team) zal maandag niet meer aan de start komen van de derde rit in de Ronde van Wallonië. De Franse wereldkampioen van heeft positief getest op covid.

Jan-Pieter De Vlieger

De 30-jarige Fransman kwam net terug na een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, waardoor hij ook naast een selectie greep voor de Tour de France. Zaterdag kwam Alaphilippeopnieuw boven water met een ritzege (en de leiderstrui) in de eerste rit van de Ronde van Wallonië.

“Alaphilippe heeft net op de bus positief getest. Hij is hier nog aan de start”, vertelde ploegleider Wilfried Peeters, voor de start van de derde etappe. “Gisterenavond testte hij nog negatief, maar net kleurde de test een beetje rood. Hij voelt zich niet echt ziek, maar heeft een lichte loopneus.”

“Ik bekijk het positief. Als hij nu positief is, kan hij niet positief zijn in de Ronde van Spanje en zijn andere volgende koersen. De Clasica San Sebastian komt nu te vroeg, maar Grote Prijs Jef Scherens en Tour de l’Ain lukken wel. En voor de Vuelta zit hij safe.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten