Atletiek  Flanders Cup Huizingen

Dag-Ferene Van Cappellen ziet lichtje aan einde van tunnel: “Ik mik nu op een sterk seizoenslot”

Dag-Ferene kruipt uit een dal. © Flofloptopgraphie

Op de Flanders Club van haar eigen club in Huizingen zag polsstokspringster Dag-Ferene Van Cappellen een lichtje aan het einde van de tunnel na een langdurige blessureperiode. De gewezen turnster uit Vlezenbeek, die dinsdag 22 wordt, werd derde met 3,61m achter twee buitenlandse meisjes.

Na een sterke winter met goud op het Belgische studentenkampioenschap en het BK voor beloften in Louvain-la-Neuve, zilver op het Vlaams en brons op het BK alle categorieën in Gent kon Dag-Ferene Van Cappellen de lijn van de zomer niet doortrekken. Boosdoener was een hardnekkige voetblessure.

“Ik had mijn voet omgeslagen”, vertelt Dag-Ferene Van Cappellen, die 5.000 volgers heeft op Instagram.

“Op twee scans was niets te zien, maar ik bleef maar pijn hebben. Bleek uiteindelijk dat mijn voet uit de kom was en mijn voetbeen verplaatst en dat een zenuw gekneld zat. Al die tijd ben ik blijven trainen en nam ik deel aan wedstrijden, maar de verwachte, goede uitslagen bleven uit. Wat niet verwonderlijk was, want ik kon niet behoorlijk trainen en ik geraakte mijn vertrouwen kwijt. Na mijn steengoede winter wilde ik uitpakken met zwaardere stokken om 3,80m en meer te kunnen springen, maar dat plan heb ik moeten uitstellen tot het najaar. Na mijn 3,61m in Huizingen, zie ik eindelijk licht in de tunnel. Ik mik nu op een sterk seizoenslot met het BK voor beloften in Kortrijk, waar ik mijn titel van vorig jaar in Herve hoop te verlengen. Ik ben blij dat het BK in Kortrijk plaatsvindt, want aan Herve 2021 bewaar ik geen goede herinneringen. De polsstokinstallatie en de piste met gaten waren in slechte staat en gevaarlijk. Stel je voor dat je bij het polsstokspringen op de baan terugvalt, dan is het best mogelijk dat je in het ziekenhuis belandt.”

Dag-Ferene Van Capellen vertrekt nu met vakantie voor twee weken in Frankrijk.

“Dat was zo gepland. Maar ik ga er ook oefenen. Mijn polsstokken blijven thuis, maar ik ga er blijven lopen en met gewichten werken. Bij mijn terugkeer hoop ik mijn zwaardere stokken te kunnen aanwenden. Ik kan opnieuw gaan trainen bij Steven Taelman, die Ben Broeders bijstond op het WK.” (eg)

Aangeboden door onze partners