“Slaag gekregen in Blaarmeersen en gevallen met elektrische fiets”: Popkoning (67) lacht met Gent in nieuwe voorstelling

 ©  fvv

Gent -

Popkoning Jean-Pierre Maeren (67) speelde tijdens de Gentse Feesten vijf keer voor een uitverkocht Novacentrum in de Bernadettestraat. Hij deed dat met zijn nieuwste productie ‘Oost west, tehuis best’.

Rudy Tollenaere

Jean-Pierre Maeren is bekend als poppenspeler, maar is ook poppenmaker, moppenmaker, decorbouwer en zanger. Dit jaar is hij 55 jaar de slag en viert hij ook de 25ste verjaardag van de Popkoning. Dat wordt in november gevierd in de Minard. Zijn nieuwste voorstelling ‘Oost west, tehuis best’ wordt in december hernomen in het Novacentrum. Wie er tijdens de Gentse Feesten niet bij was, moet niet panikeren.

Maeren maakte de nieuwe voorstelling, inclusief de decors, tijdens corona. Hij maakte ook nieuwe poppen en nieuwe vermommingen. Want Jean-Pierre Maeren werkt niet enkel met zijn bekende latexpoppen, zoals Nicootje en zuster Vaseline. Hij transformeert zichzelf ook in een aantal personages, waarbij het verschil tussen pop en mens niet altijd even goed merkbaar is. (lees verder onder foto)

 ©  fvv

‘Oost west, tehuis best’ speelt zich af in een rusthuis dat getroffen werd door een brand, en dat straks het bezoek van de koning zal krijgen. Hoe dicht kan je op de actualiteit zitten? In dat rusthuis verblijft uiteraard zuster Vaseline, komt Nicootje zijn grootvader bezoeken, en ligt ook nonkel Charel: bedlegerig, “want zopas op de Blaarmeersen een dzjoef op zijn muil gekregen. En dan ook met de elektrische fiets slecht neergekomen”.

In een woonzorgcentrum is er ook animatie, dus kan Jean-Pierre Maeren de zanger Johny Presley opvoeren. Samen met pianist Jurgen De Smet brengt hij een aantal persiflages op bekende nummers. Zo actualiseert hij ‘Mooi, Het Leven is Mooi’ van Will Tura naar “Tuur, het leven is Duur, ik krijg het zuur van elke factuur. (lees verder onder foto)

 ©  fvv

Maeren strikte voor zijn show zangeres Corina uit Wetteren, die al 33 jaar de backing vocals doet bij Willy Sommers en ook met Belle Perez op de podia stond. Corina zingt niet enkel tussen de diverse scènes, maar vertolkt in de verhalen ook een aantal rollen.

INFO: ‘Oost West Tehuis Best’ van Jean-Pierre Maeren. Info en tickets via www.popkoning.be

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent