Feestenburgemeester blikt terug op eerste Gentse Feesten: “Dat was echt een kippenvelmoment”

De Feestenburgemeester heeft er tien drukke dagen op zitten. ©  IF/FVV/FVV

Gent -

Hij liep voorop in de Kaarskensstoet, zag de zon opkomen boven de Vlasmarkt en werd in een rubberen bootje over de Korenmarkt gedragen. Bram Van Braeckevelt (35) kijkt terug op zijn eerste tiendaagse als Feestenburgemeester. “Het was tien dagen genieten.”

Max Dedulle

“Het was intens”, zegt Van Braeckevelt met kleine oogjes. “Voor mij was het voortdurend hollen van links naar rechts, en van boven naar onder, om overal zo veel mogelijk mee te pikken. Vooraf zat ik er wel mee in over hoe ik het zou beleven. Ik ben altijd bereikbaar en moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Maar ik heb nog nooit zo hard van de Feesten genoten als dit jaar.”

Als hoogtepunt noemt Van Braeckevelt de openingsceremonie op Portus Ganda. “Hoe daar ‘Mia’ weerklonk, en je de verbinding voelde tussen iedereen… Echt een kippenvelmoment. Maar ook de afsluiter, Raymond van het Groenewoud, was natuurlijk memorabel. Maar ook alles daartussen. Het was eigenlijk tien dagen genieten.”

Volgende opdracht: de Feesten vernieuwen. “Het hip hoppodium op Baudelo zag ik bijvoorbeeld graag gebeuren. Dat soort nieuwe elementen geven zuurstof aan de Feesten, en op dat vlak zie ik nog veel potentieel. Binnenkort zitten we onder meer met bewoners, culturele spelers en organisatoren rond de tafel om te zien wat we kunnen doen.”

Maar dat is voor later. “Er wacht mij nog juist een overleg met Ivago”, besluit de Feestenburgemeester. “Maar daarna kan de vakantie beginnen.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent