Beresterke Arnaud De Lie klopt Biniam Girmay in derde rit Ronde van Wallonië

 ©  BELGA

Arnaud De Lie heeft de derde etappe in de ronde van Wallonië op zijn naam geschreven, zijn zevende zege van het seizoen al. Onze 20-jarige landgenoot haalde het in Rochefort op een licht hellende aankomst voor Biniam Girmay. De Australiër Robert Stannard blijft leider in het algemeen klassement.

Jonas WithouckBron: Belga

De 20-jarige De Lie mocht voor de zevende keer vieren in zijn eerste seizoen als profrenner. Eerder dit jaar won hij de Trofeo Playa de Palma-Palma, de GP Jean-Pierre Monseré, de Volta Limburg Classic, de Marcel Kint Classic, de Heistse Pijl en de Ronde van Limburg.

Julian Alaphilippe verscheen maandag niet meer aan de start van de derde etappe. De Franse wereldkampioen van Quick-Step Alpha Vinyl, zaterdag ritwinnaar op de Muur van Hoei, liep een besmetting met het coronavirus op.

Dinsdag staat de vierde en voorlaatste etappe op het programma, over 200,8 km van Durbuy naar Couvin. De Ronde van Wallonië eindigt woensdag. Dan kennen we de opvolger van de Amerikaan Quinn Simmons op de erelijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3

1. Arnaud De Lie in 4h39’22”

2. Biniam Girmay +0”

3. Axel Laurance +0”

4. Tom Van Asbroeck +0”

5. Matteo Moschetti +0”

6. Alex Aranburu +0”

7. Milan Menten +0”

8. Oliviero Troia +0”

9. Ben Turner +0”

10. Kim Heiduk +0”

Stand algemeen klassement na rit 3

1. Robert Stannard in 12h58’23”

2. Loïc Vliegen +4”

3. Mattias Skjelmose Jensen +6”

4. Lorenzo Rota +8”

5. Guillaume Martin +11”

6. Greg Van Avermaet +20”

7. Cian Uijtdebroeks +22”

8. James Shaw +28”

9. Jesús Herrada +29”

10. Maxim Van Gils +32”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten