Bij Lidl kan je nu ook een elektrische wagen leasen, of kopen voor 20.330 euro

 ©  Elaris

Bij de Lidl kan je je elektrische wagen al opladen, maar nu gaat de Duitse supermarktgigant nog een stapje verder. Voortaan kan je er ook een elektrische wagen leasen, voor 222 euro per maand. Kopen kan ook. Het gaat om een proefproject in Duitsland en Oostenrijk. “Voorlopig dus nog niet in België”, zegt de Lidl-woordvoerster.

(cdh)

Lidl sprong eerder al op de elektrische kar door gratis oplaadpunten aan te bieden voor zijn klanten. Nu doet de keten er nog een schep bovenop. In Duitsland en Oostenrijk je er nu ook een elektrische wagen leasen voor 222 euro per maand. Of kopen voor 20.330 euro.

Elaris Finn: zo heet de wagen. Piepklein is de auto, maar volgens auto-expert Tony Verhelle een volwaardig voertuig. “Lidl lijkt zijn inspiratie gehaald te hebben bij de elektrische Smart Fortwo, een kleine stadsauto, met een groot bereik.”

Twee zitjes

De Elaris Finn is gebaseerd op de Zotye Zhima E30. Een 2,87 meter lange auto met twee zitjes. De wagen beschikt over 48 pk, waarmee je een snelheid van 115 kilometer per uur kan halen. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 32 kWh. Daardoor komt het rijbereik neer op zo’n 200 kilometer. De auto laadt op tegen een snelheid van 30 kW. Aan een laadpaal van Lidl is een uurtje voldoende om de accu’s op te laden. Aan een klassiek stopcontact moet je rekenen op een uur of vijf.

Volgens Verhelle is het een mooi aanbod, waar je je broek niet kan aan scheuren. Alleen is het nog even wachten vooraleer de auto ook bij ons geïntroduceerd wordt. “Voorlopig zijn er nog geen plannen”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt. “Het proefproject zal eerst geëvalueerd moeten worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten