Wielrennen Elite Grote Prijs Raf Jonckheere

Thomas Joseph haalt net het podium in Westrozebeke: “Spurt van stervende zwanen”

Arne Marit haalde het voor Luke Mudgway, Thomas Joseph en Abram Stockman.  © Bart Vandenbroucke

Thomas Joseph finishte als derde in de Grote Prijs Raf Jonckheere in Westrozebeke. De Kemmelnaar van Minerva Cycling Team moest in een spurt met een elitegroepje Arne Marit en Luke Mudgway laten voorgaan. “Ik kan leven met dit resultaat.”

Michel Vanden Heede

De strakke wind dunde de gelederen snel uit. Black Spoke Pro Cycling telde vier man in de kopgroep van vijftien. Sport Vlaanderen-Baloise kon rekenen op Alex Colman, Arne Marit en Jens Reynders. Jason Tesson en Nicolas Debeaumarché vertegenwoordigden Saint Michel-Auber 93. Thomas Joseph had Yentl Vandevelde mee. Abram Stockman, David van der Poel, Kiaan Watts en thuisrijder Jelle Wallays moesten het in hun eentje rooien.

“Het was een spurt van stervende zwanen”, stelde Thomas Joseph. “De renners van Black Spoke Pro Cycling pakten samen met Yentl op 800 meter van de finish Reynders terug. Ik ging iets te vroeg aan, maar ik ben tevreden. Tijdens de briefing had ploegleider Preben Van Hecke ons erop gewezen dat we alert moesten zijn. Als renner van de streek wist ik dat er twee cruciale punten waren. Al in de openingsronde werd er een serieuze schifting doorgevoerd. Yentl leverde mooi werk voor mij, maar Marit is een snelle man.”

“Traditioneel breekt nu mijn beste periode aan. Ik ben ook af van de stress van de organisatie van Kemmel Koerse. Via het Natourcriterium in Roeselare, de Internatie in Reningelst en de Hill-60 Koers in Zillebeke gaat het richting een reeks mooie profwedstrijden”, besloot de kopman van Minerva Cycling Team.

Abram Stockman (4de): “Een opsteker”

Abram Stockman viel net naast het podium. “Als enkeling moest ik de ploegen met meerdere pionnen in het oog houden”, reageerde de Waregemnaar van Saris Rouvy Sauerland Team. “Op zich was het niet slecht dat Reynders wegreed. Het was aan de concurrentie om te reageren, maar het duurde net iets te lang voor de kloof werd overbrugd. Anders had ik nog eens alles of niets geprobeerd. Daags na mijn ereplaats in een Duitse wedstrijd zag ik deze afspraak niet echt zitten, maar het ging beter dan verwacht. Een opsteker in het vooruitzicht van de Deutschland Tour, die voor ons team zowat de Ronde van Frankrijk is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten