Punten nodig? Arnaud De Lie reddende engel voor Lotto-Soudal in de Tour de Wallonie: “Dit geeft vertrouwen aan de hele ploeg”

 ©  BELGA

Wat niet lukte in de Tour de France, deed Arnaud De Lie gisteren voor Lotto-Soudal in de Tour de Wallonie. In Rochefort klopte hij Biniam Girmay in een sprint die licht bergop liep. De voorsprong was groot genoeg om aan de meet nog het hoorntjesgebaar te maken, een referentie naar zijn bijnaam ‘De stier van Lescheret’.

Aan de meet viel De Lie meteen in de armen van vader Philippe. Ook mama Pascale, zus Edwige en zelfs hond Oscar waren erbij. “We zitten vlak bij de grens met de provincie Luxemburg”, gaf De Lie aan. “Daar kom ik vandaan. Dat maakt het extra speciaal om hier te winnen.”

De Lie – nog een farmers’ son from Belgium – blijft van goudwaarde voor Lotto-Soudal in de strijd om het behoud in de World Tour. Na een tegenvallende Tour draagt hij nu opnieuw twintig punten bij. “Twintig punten is niet enorm veel, maar na de moeilijke Tour geeft deze overwinning vertrouwen aan de hele ploeg.”

Opvallend: De Lie past mogelijk voor het WK beloften in Australië, precies wegens de moeilijke situatie van Lotto-Soudal. “Ik ben niet zeker of ik zin heb om naar het WK te gaan. Ik wil in de World Tour blijven. Als ik het WK win, scoor ik 200 punten, maar in die periode zijn er ook vier koersen van 125 punten die ik kan winnen. Ik laat de rekensom aan jullie over, maar dat scheelt een heel stuk.”

De komende weken rijdt De Lie nog de Tour of Leuven (7 augustus), het Circuit Franco Belge (10 augustus) en la Polynormande (14 augustus). De Vuelta doet hij niet.  (jpdv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten